29 Feb
29Feb

El equips sèniors van tenir una excel·lent jornada del darrer cap de setmana o gairebé tots van guanyar els seus partits però que es va tenir una derrota obligada d’un dels dos equips colomencs que jugaven el derbi. Sinó, jornada històrica perfecte.

Super Copa femenina

“Suma i sigue” per Draft Gramenet que en aquesta jornada va superar amb molta solvència, en el Poliesportiu de La Bastida, a Joventut Les Corts per 66 a 47. El partit no va tenir gaire història ja que el primer període va ser clarament local, amb gran intervenció de Merche Carrillo, i un 20-9 que deixava clar el camí de partit, malgrat les barcelonines s’apuntessin el parcial del segon període (39-30 al descans). Però la segona part del partit va tenir color colomenc, ja que el tercer període finalitzaria amb un clar 55-38 a favor de Draft Gramenet, amb una dinàmica que ja no es mouria en el darrer quart.

Merche Carrillo va liderar al seu equip, amb 12 punts en 27 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

Bona victòria del CB Santa Coloma al Juan del Moral, davant del CB Vic 2 per 89 a 71, on els vermells van poder començar a allunar-se en el marcador a partir dels darrers minuts del segon període. El primer quart va acabar en empat a 16 i així va continuar fins el minut 8 del segon període quan d’un 27-31 es va passar, gràcies a un parcial de 11-0 al 38 a 31 del descans. El CB Santa Coloma, a partir del tercer període va controlar el partit, augmentant poc a poc la diferència a favor.

César Gómez, amb 25 punts en 24 punts va ser el jugador més destacat, molt seguit a prop de Sergi Carmona, amb 20 punts en 19 minuts.

Primera Catalana femenina

Cop sobre la taula de Bàsquet Neus al guanyar en la pista del líder, CN Terrassa “A” per 47 a 54 després d’una pròrroga, i que ajudarà a les blaves a intentar aconseguir el difícil actualment, l’objectiu de la permanència. Les vallesanes van sortir dominadores en el primer període (16-5), es especial en el tram final però just també en el tram final del segon període quan les colomenques donarien la volta al partit per arribar per davant al descans (22-23). Aquesta dinàmica positiva seguiria fins el final del tercer període (34-38) i s’igualaria en quart període on una cistella local, forçaria el temps extra. A la pròrroga, les locals van tenir molts problemes per anotar i les de Jordi Balagué van aprofitar les seves opcions per sumar una victòria de prestigi i una victòria molt necessària.

Ainoa Madueño repeteix com jugadora més destacada amb 19 punts en 39 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

També continua sumant el CB Santa Coloma “B” de Xavi Grau, que como local, va haver d’aconseguir una treballada victòria davant del Nou Castellar CB Castellar (66-57) on els vallesans van dominar la primera part del partit, gràcies a un gran encert de 3 punts al primer període (12-14) i amb una mica més superioritat al segon quart (27-32). Els vermells van començar a imposar el seu joc només començar el tercer període amb un parcial de 17-0 que els donaria una avantatge al final del període (49-40) i que es mantindria fins el final del partit malgrat la reacció inicial de quart visitant.

Adrián Espinilla, amb 18 punts en 31 minuts jugats, lidera al seu equip i a 3 companys més que en aquest partit passen dels 10 punts anotats.

Victòria important de Bàsquet Neus a la Segona Catalana masculina / Fotografia: Bàsquet Neus

Segona Catalana femenina

Segueix la ratxa de Draft Gramenet “B”, en aquesta jornada, davant de CB IPSI “A” per 54-44 on les grogues van marxar en el marcador en el darrer període. El primer període va ser visitant fins que la reacció final de les colomenques va deixar el marcador d’un 11-14 al 18-14 de final de període i que va permetre que el segon període quedes en taules i l’avantatge curta al descans per Draft Gramenet (31-27). Tornant de vestidors, més igualat i amb les barcelonines trepitjant els talons al final del tercer període (38-36) i que es decidiria al darrer quart quan les locals agafarien petites rendes entre 6 i 10 punts que serien suficients per sentenciar el partit.

Martina Peña (13 punts i 18 minuts) i Elena Payan (10 punts i 23 minuts) van ser les jugadores més encertades de Draft Gramenet “B”.

"El equips sèniors van tenir una excel·lent jornada del darrer cap de setmana o gairebé tots van guanyar els seus partits però que es va tenir una derrota obligada d’un dels dos equips colomencs que jugaven el derbi. Sinó, jornada històrica perfecte"

Segona Catalana masculina

Important victòria per Bàsquet Neus a casa davant d’un rival directe, CE Laietà “A” (73-58), a qui supera a la classificació i guanya l’average particular i suma una victòria per retallar la distancia per la salvació. Només en el darrer període el partit es va trencar ja que la primera part del partit va ser molt igualada, amb un empat a 13 al final del primer període i un mínim 33-32 al descans, i un tercer període on els visitants l’acabarien per davant, gràcies a un triple final (48-50). Però els de Marc Teixidó sortirien a per totes el darrer període i un primer parcial de 8-0 trencava una mica el matx, rematat per un segon parcial de 13-0 uns minuts més tard, que sentenciarien el partit.

Christian Hernández va ser el jugador més destacat, amb 21 punts en 34 minuts jugats.

Primera Territorial femenina

Un victòria més per Gramenet BC en aquest cas davant d’un dels equips de la zona alta de la classificació. JAC Sants Barcelona “B” (66-58) i que li permet seguir liderant el seu grup. Les barcelonines van arribar al Poliesportiu del Raval amb la intenció d’emportar-se la victòria, amb els dos primers períodes amb lleuger domini visitant (14-15 i 33-35 al descans), però un bon retorn de vestidors de les grises, amb un 6-0 de parcial, seria suficient per estar per davant del marcador (48-42 al final del tercer període). En el darrer període, estira i arronsa dels dos equips amb més encert per part de l’equip de Nayara Aguilera, que sumaria la victòria.

Tres jugadores destacades: Helena Dominguez (17 punts en 25 minuts), Diana Rodríguez (15 punts en 25 minuts) i la jugadora amb fitxa junior, Clara Dominguez (14 punts en 29 minuts).

Primera Territorial masculina

El derbi entre CB Santa Coloma “C” i Gramenet BC “A” es va decidir a la segona part (45-68) amb una bona sortida local (12-7) i que va ser neutralitzada per es visitants, arribant a un 15-18 de final de primer període. Força dubtes entre els dos equips en l’inici del segon període amb un CB Santa Coloma “B” amb ganes de recuperar el control del marcador (25-28, minut 7) però emportant-se el parcial al descans l’equip de Toni Aragón (24-37). La sortida de vestidors de Gramenet BC “A” va ser clau per definir el resultat final del partit ja que arribarien als 15 punts de diferència (27-42, minut 5) i que es mantindria al final del període (37-39) i s’ampliaria al darrer quart, amb un parcial visitant de 0-12, el que sentenciaria el partit ja que la diferència arribaria a la vintena de punts.

Dos destacats per cada equip en el derbi colomenc: Marc Arredondo (CB Santa Coloma “C”) amb 20 punts en 29 minuts, i Miracle Osamu Odiase (Gramenet BC “A”) amb 25 punts en 31 minuts