30 Jan
30Jan

En aquesta jornada, els sèniors colomencs han tingut victòries importants com es el cas del Bàsquet Neus a la Primera Catalana femenina o Gramenet BC “A” a Primera Territorial masculina, i derrotes amb un cost complicat annex, com Bàsquet Neus i Draft Gramenet “B”, a la Segona Catalana masculina i femenina, respectivament.

Super Copa femenina

Treballada victòria de Draft Gramenet a la pisa de TGN Bàsquet “A” (51-61) on des del final del primer període van comandar el partit, ja que les tarragonines van dominar els primers 7 minuts de matx fins que dos triples seguits de Clara López van capgirar el marcador i deixar-lo favorable al final del període (14-18). Les locals van intentar ajustar el partit i ho van aconseguir tant en el segon (28-31) com en el tercer període (43-46) i no va ser fins a l’empat a 50 del minut 5 del darrer període quan les de Víctor Calzado no van poder anar-sen en el marcador i certificar la seva catorzena victòria.

Marina Laborda va ser la jugadora més destacada de Draft Gramenet amb 16 punts en 27 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

El CB Santa Coloma va fer una excel·lent primera part a la pista del Bàsquet SAFA Claror “A” però es va enfonsar a la segona part, especialment al tercer període, per acabar perdent el partit (80-72). El domini inicial de partit dels barcelonins es va esvair a partir del minut 4 quan un parcial de 2-20 a favor del CB Santa Coloma deixaria el primer període (22-32) en mans dels colomencs, així com el següent període, on també dominarien per 37 a 52 al descans. Dos parcials del Bàsquet SAFA Claror “A” tornant de vestidors, donaven la volta al partit i deixaria el final del tercer període amb un desfavorable 63-59 als interessos colomencs. En el darrer període, els locals van agafar la iniciativa amb petites diferències i el temps va córrer en contra dels d’Alberto Torres.

Gran partit, un més, de Ferran Arquès, amb 23 punts i tres triples, en 28 minuts de joc.

Primera Catalana femenina

Victòria per respirar de Bàsquet Neus a La Colina davant de JET Terrassa (48-35), que malgrat no fa sortir a les blaves del darrer lloc, sí que redueix la distància amb els equips que marquen la permanència ja que tots van perdre i a més, te l’average guanyat amb JET Terrassa, un dels equips implicats. I no va començar el partit be per les de Jordi Balagué, que veien com les terrassenques dominaven clarament el primer període (4-16) però en el segon període, Bàsquet Neus no permetria que el partit fos a més i va recuperar el control del partit amb un empat a 21 al descans i ja al tercer període el domarien de manera clara marxant al final del període amb un 34-26. Bàsquet Neus va sortir convençut de la victòria no va deixar marge de reacció al JET Terrassa en el darrer quart.

Ainoa Madueño va ser la jugadora més destacada del partit amb 15 punts en 33 minuts a la pista.

Primera Catalana masculina

CB Santa Coloma “B” segueix a 1 victòria del primer lloc dels seu grup, després d’una meritòria victòria a la pista d’El Círcol “B” (39-54). Bon inici de matx dels de Xavi Grau, amb 0-12 només començar que portaria al 4-17 del final de primer període i a un 15-28 al descans que no definiria el que passaria posteriorment. I es que els badalonins veient-se prop de la vintena de punts de desavantatge van reaccionar al tram final del tercer període deixant el partit en un 34-39 tot just abans de començar el darrer quart. I començaria el darrer període amb un cop d’autoritat dels colomencs amb un parcial de 0-11 en els primers 6 minuts que deixaria sense reacció a l’equip local. Destacats en la victòria

Víctor Rubio i Jose A. Cabrera Méndez, amb 15 punts en 32 minuts i 14 punts en 29 minuts jugats, respectivament.

Fotografia: Bàsquet Neus

Segona Catalana femenina

Pas enrere del Draft Gramenet “B” davant d’un rival directe, l’UE Horta “A”, només per la derrota sinó per l’average (72-44). I es que les grogues no van poder competir el partit, rebent d’entrada un parcial d’11-0 que va condicionar una mica el partit, i deixant el primer període en un 21-14, i el partit encara viu, com ho va estar també al segon període on les colomenques van aguantar les estirades locals (39-30 al descans). Però un parcial d’11-0 només començar el tercer període deixaria el desavantatge en els 20 punts (i el marcador al final del període en 57-35), i posaria el partit molt coll amunt en el darrer quart.

Paula Orozco, amb 12 punts en 22 minuts i Alba Arroyo, 10 punts en 22 minuts també van ser les més encertades de les grogues.

"En aquesta jornada, els sèniors colomencs han tingut victòries importants com es el cas del Bàsquet Neus a la Primera Catalana femenina o Gramenet BC “A” a Primera Territorial masculina, i derrotes amb un cost complicat annex, com Bàsquet Neus i Draft Gramenet “B”, a la Segona Catalana masculina i femenina, respectivament"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus no va poder sumar la victòria en la pista del cuer, el Bàsquet Ateneu Montserrat (85-74) on van competir el partit però finalment un parcial al tercer període dels locals va trencar el partit. Un 0-9 marcava el camí del blaus però els locals no es quedarien enrere i dominarien al final del primer període (25-22) i que seria la tònica de del segon període amb un igualat marcador al descans (47-45). La clau del partit arribaria tornant de vestidors, on un parcial de 16-3 deixaria en marcador en un 63-48 que obligaria a Basquet Neus a fer l’esforç d’apropar-se fins els 67-61 de final de període. Un triple de Christian Hernández en el minut 3 darrer període aproparia als colomencs (71-68) però no va ser suficient per evitar la derrota.

Raul Madueño (15 punts i tres triples en 29 minuts) i Christian Hernández (11 punts en 21 minuts) van ser els dos jugadors que van liderar a Bàsquet Neus.

Primera Territorial femenina

Clara victòria de Gramenet BC a la pista de Bàsquet Canyelles (33-64) que ja es va començar a cimentar en el primer període (5-16) i en l’inici del segon, on l’equip de Nayara Aguilera fa endossar a les barcelonines un parcial de 2-12 que portaria el partit per sobre dels 20 de diferència, inclòs el marcador del descans (11-38). Tornant de vestidors, les locals van despertar una mica i guanyarien el parcial del tercer període per cinc punts però insuficient per la tornada a la realitat del quart període, on Gramenet BC va tornar a ser dominadora.

13 punts en 21 minuts jugats van ser els números de la jugadora més destacada del seu equip, Diana Rodríguez.

Primera Territorial masculina

El bon inici de partit no va servir al CB Santa Coloma “C”, per superar la visita a la pista de CEJ L’Hospitalet (57-33), on van anar de menys a més. Un 0-5 d’inici, de la mà de Marc Arredondo va marcar al camí inicial del primer període (11-14) i que va ser anul·lat per la sortida local al segon temps i portaria el partit al 30-24 del descans. El retorn dels vestidors no va ser gens bo per l’equip que entrena Rubén Santamaria, que veuria com el seu rival segui sumant mentre que els colomencs patien una greu crisi anotadora i deixava el final del període en un preocupant 48 a 28. Res va canviar al darrer període i es confirmaria la derrota del CB Santa Coloma “C”.

El jugador més destacat dels vermells va ser Víctor Iglesias, amb  11 punts i 2 triples en 25 minuts jugats.

Còmode victòria de Gramenet BC “A” al Poliesportiu del Raval davant de l’UB Llefià “B” (67-55) que li dona aire en la classificació general del grup. Un primer període igualat, amb cert domini badaloní es va trencar en els darrers minuts quan els colomencs van encertar un parcial de 12-0 i 23-13 al final del període que va seguir creixent en el següent fins que l’UB Llefià “B” es va revelar en els darrers dos minuts i eixugaria una diferència en contra per deixar el partit obert al descans (37-30). En el tercer període apareixeria el capità Jordi Ramírez que gairebé amb tres triples seguits i amb el seu escuder Alex Prat, van completar tots dos un parcial de 17-1 que sí que trencaria el partit. El 54-36 d’inici al darrer període ja ser massa per recuperar per els visitants.

Alex Prat i Jordi Ramírez van liderar al seu equip, amb 13 punts en 20 minuts i 11 punts en 19 minuts, respectivamente.