16 Jan
16Jan

Sis victòries i tres derrotes es el balanç més que acceptable del basquetbol sènior colomenc en la primera jornada oficial del 2024, fent ple Draft Gramenet i Gramenet BC mentre que Bàsquet Neus va ser l’altra cara de la moneda.

Super Copa femenina

Draft Gramenet surt molt reforçat i líder en solitari de la Super Copa després de guanyar al BF Manresa (54-51) després de tenir constància i anar fins l’últim minut per darrera sempre en el marcador. El primer període va ser per oblidar per les grogues que marxarien 4-16 a l’inici d’un segon període on millorarien les coses però no encara suficient (21-30 al descans). La tornada de vestidors va canviar la cara a les de Víctor Calzado que començarien posar-li cara a partit (36-40 al final de tercer període després de l’esprint final de quart) i poc a poc anirien reduint punt a punt, quan en el darrer minut, dos tirs lliures de Merche Carrillo empataven el matx i un triple de Clara López donaria la victòria a les colomenques.

La jugadora més destacada va ser Marta Colàs, amb 13 punts i tres triples en 18 minuts.

Copa Catalunya masculina

CB Santa Coloma segueix en progressió i especialment fort al Pavelló Juan del Moral, amb una victòria dominada des de l’inici davant del CB ADEPAF (79-69). Els d’Alberto Torres van jugar fàcil al primer període (18-5) amb un joc coral, i van aguantar al reacció dels figuerencs al segon quart que només van poder esgarrapar 6 punts de la distància al marcador (33-26). Després del descans, els visitants volien més i van posar-se a 1 punt (42-41) en l’equador del tercer període però la reacció vermella no es va fer esperar i un parcial de 15-0 va trencar el partit gairebé definitivament ja que el 58-43 de final de període ja seria excessiu per els visitants al darrer període.

Ferran Arqués (15 punts en 23 minuts), Nil Farre (13 punts en 29 minuts) i César Gómez (11 punts en 22 minuts) va ser la tripleta decisiva per el CB Santa Coloma.

Primera Catalana femenina

Bàsquet Neus va deixar escapar al Poliesportiu de La Colina, una victòria que tenia ben encarrilada en el derbi comarcal davant de l’UB Llefià (53-55), amb un final dur i no merescut. Els dos primer primers períodes se’ls van repartir tots dos equips, amb un 10-13 per les badalonines, i un 29-26 per les colomenques, a l’arribar al descans i on les de Jordi Balagué donarien la millor versió el tercer quart, especialment a la seva sortida inicial, aconseguint fins 11 punts de diferència a favor. Finalment el 44-36 de final de tercer període, donaria oxigen a les blaves que les duraria fins tres minuts per acabar quan UB Llefià, amb un parcial de 0-6 es col·locaria per davant i certificant la victòria amb dos tirs lliures al darrer minut.

Les dues millores jugadores blaves del partit van ser Txell Bonamusa, amb 12 punts en 30 minuts de joc, i Ariel Gómez, 10 punts en 31 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

Segueix la ratxa victoriosa del CB Santa Coloma “B” en aquest cas com local, en un derbi comarcal més per els de Xavi Grau, davant de l’AE Sant Andreu de Natzaret (72-53) en un fantàstic segon període. El partit va començar amb força igualtat guanyant els badalonins el primer dels parcials per 17 a 19 però les excel·lents prestacions dels vermells en el segon període els van portar a un parcial de 20-4 de període i 35 a 21 al descans. La segona part va ser de control per part del CB Santa Coloma “B”, amb intercanvi de mini-parcials que deixarien el partit com estava, tranquil per els colomencs.

El jugador més destacat va ser Alex Garcia, amb 17 punts en 27 minuts, seguit de Víctor Ferrer amb 13 punts en 20 minuts.

Samuel Fernández, un dels jugadors destacats d'aquesta jornada amb el seu equip / Fotografia: Joan Soler

Segona Catalana femenina

Victòria tranquil·la de Draft Gramenet “B” a La Bastida davant del CB Tarragona “B” (51-30) no va oposar gaire resistència, ja que l’equip que entrena Aleix Marin ja marcaria el camí de la victòria amb un 7-0 de sortida per acabar el primer període 10-11. La superioritat groga seguiria endavant a l’arribar al descans amb 20 punts per sobre (36-16) i que serviria de tranquil·litat per la tímida reacció tarragonina del tercer període (45-28). El darrer període seria per deixar passar el temps.

Una setmana més Alba Arroyo va lidera al seu equip, 12 punts (2 triples) en 24 minuts jugats.

"Sis victòries i tres derrotes es el balanç més que acceptable del basquetbol sènior colomenc en la primera jornada oficial del 2024, fent ple Draft Gramenet i Gramenet BC mentre que Bàsquet Neus va ser l’altra cara de la moneda"

Segona Catalana masculina

La derrota de Bàsquet Neus a la pista de CB Roser “B” (64-54) deixa als blaus en situació compromesa a la classificació. Malgrat el bon inici de partitdels de Marc Teixidó (0-11), els locals van anar guanyant terreny i del 13-15 de final de període es va passar al 28-21 del descans i que encara s’augmentaria al 49-35 de final del tercer període, al rebre els colomencs un 13-0 al que no van poder donar resposta. El parcial del darrer període seria per Bàsquet Neus però insuficient per remuntar els 14 punts amb el van començar l’últim quart.

Enric Sánchez (14 punts en 32 minuts jugats) i Christian Hernández (12 punts en 28 minuts de joc) van ser els dos blaus més encertats.

Primera Territorial femenina

Una victòria clara més per Gramenet BC davant de Diagonal Mar Front Marítim Blau (66-38) que es va cimentar en el tercer període. La primera part del partit va ser de control per part de l’equip que dirigeix Nayara Aguilera (16-12 al final de primer període i 29 a 22, al descans). Però seria tornant de vestidors quan les grises van donar el cop de gràcia marxant en el marcador en el tercer període, i deixarien el partit amb un +19 a favor (49-30), que seguiria creixent en el darrer quart del partit

La millor jugadora del partit va ser Natàlia amb 17 punts en 19 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

CB Santa Coloma “C” no va poder estrenar-se amb victòria en aquest 2024, ni en partit ajornat del 2023, el dia 7 de gener, davant del CB Bellvitge Negre (62-68), ni tampoc en el partit d’aquest cap de setmana, com el sènior “B”, davant de l’AE Sant Andreu de Natzaret “B”, curiosament amb el mateix resultat que els grans, però al revés, 53-72. Igualtat màxima al primer període (14-14) que donaria pas a un segon període on els visitants van ser insuperables ofensivament i anirien per davant al descans (32-43), anotant 29 punts en aquest període. El retorn a pista no va ser bo per els de Rubén Santamaria que veurien com els badalonins superarien la vintena de punts de diferència i que ja va ser insuficient per el darrer període malgrat la victòria parcial colomenca.

El dos millors jugadors van ser Samuel Fernández (15 punts i 4 triples, en 18 minuts de joc) i Marc Arredondo (14 punts en 25 minuts jugats).

Gramenet BC “A” va sumar una important victòria a la pista de l’AESE “C” (56-70) que el deixa a la setena plaça i que es va basar especialment en un espectacular finalització de tercer període. Igualtat a l’inici de partit (9-10 al primer període) i també abans dels descans, on els grisos van poder marxar una mica gràcies a un 0-5 final (21-29). Els hospitalencs respondrien amb un parcial de 9-0 només començar el tercer període al que seria respòs per els de Toni Aragon de manera espectacular amb un altre parcial de 2-21 que faria arribar als 20 punts de diferència i malgrat els intents locals al darrer quart, la menor diferència va ser la final del partit.

Els més destacats de Gramenet BC van ser Jordi Ramirez i Alex Prat, tots dos amb 16 punts, en 18 i 15 minuts jugats, respectivament.