23 Jan
23Jan

Els quatre clubs colomencs sèniors van repartir-se en aquesta jornada les victòries i derrotes, on tant Draft Gramenet, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC van tenir mínim una victòria i una derrota amb els seus equips representatius, en la jornada d’aquest cap de setmana passat.

Super Copa femenina

Clara i contundent victòria de Draft Gramenet a la pista del CB Prat (30-64) i continua en solitari comandant la categoria. Després d’una sortida de partit amb dubtes, les grogues van posar la seva maquinaria de líder en marxa i es col·locaven ja al primer període 12-24 i un segon període on no van permetre al CB Prat anotar cap cistella en joc, deixaria al descans, el partit (14-38). La segona part del partit va estar tallada per el mateix patró i d’aquesta manera l’equip de Víctor Calzado sumaria la seva victòria 13 en 14 partits.

Destacades Marina Laborada, amb 16 punts en 18 minuts jugats, i Joana Navarra, amb 13 punts en 19 minuts.

Copa Catalunya masculina

Pas enrere en la progressió darrera del CB Santa Coloma que perd el partit a la pista de Maristes ADEMAR (62-57) en el recorregut del darrer període després de portar la iniciativa en el marcador molt minuts. Amb la novetat de la incorporació d’Alex López a l’equip, després de la seva retirada al juny, el primer període seria igualat, per els locals per 14-12 però poc a poc el CB Santa Coloma començaria a anar per davant (24-27 al descans i 40-47, al final del tercer període). La sortida dels badalonins al darrer quart van canviar aquesta dinàmica i malgrat el partit, durant molt minuts va estar igualat, en el darrer minut, els d’Alberto Torres no van veure cèrcol i els va costar el partit.

Ferran Arqués va tornar a ser el millor del seu equips, contribuint amb 17 punts en 29 minuts jugats.

Primera Catalana femenina

Derrota de Bàsquet Neus a la pista del cuer fins aquesta jornada, Sabadell BQ Vallès SF (54-42), que deixa a les blaves últimes del grup. Les de Jordi Balagué només van poder competir en els primer compassos del partit però conforme avançaven els minuts la diferència va anar essent favorable a les locals (17-8 al final del primer període i 30-14 al descans). L’aturada del descans no va servir de gaire per les blaves que van veure com Sabadell BQ Vallès SF continuava essent superior i la diferències superaven el 20 punts (41-30 al final del tercer període). Només un reacció als darrers minuts del partit va fer que el marcador s’eixugués una mica.

Ainoa Madueño i Sònia Casals van anotar totes dues 11 punts, en 32 i 17 minuts, respectivament.

Primera Catalana masculina

Gran victòria del CB Santa Coloma “B” a la pista del líder, l’AE Badalonès (59-61) que els col·loca a la tercera posició de la classificació, molt a prop dels badalonins. Els colomencs van dominar els tres primers períodes i a punt van estar de ser remuntats per els locals al darrer període, ja que del 18-24 al primer període es va passar a una de les màximes diferències al descans (27-42). Els badalonins van començar l’operació remuntada tornant del descans i la van poder consolidar en el minut 3 del darrer període (56-51) gràcies a un parcial de 10-0 però també un parcial de 0-7 en els darrers 2 minuts de partit recuperarien el treball anterior.

Una jornada més Alex Garcia va ser el jugador més destacat amb 18 punts en 28 ,minuts, ajudat per Víctor Rubio, bàsic en el darrer minut, amb 13 punts en 22 minuts.

Draft Gramenet segueix en bona linia una jornada més / Fotografia: FCBQ

Segona Catalana femenina

El bon inici de partit no va permetre que Draft Gramenet “B” sumés una victòria a la pista del CB Valls (57-45), ja que l’equip que entrena Aleix Marín acabaria el primer període per davant (14-19) però la part final del següent període no va ser gaire bona i cedirien el control del marcador al descans (31-29). Tornant de vestidors, les locals van aconseguir un parcial de 7-0 que no va tenir reacció per part de les colomenques i que deixaria el desavantatge per sobre del 10 punts (49-35 al final del tercer període) i que Draft Gramenet “B” ja no podria replicar el darrer quart del matx, consumant-se la derrota.

Amb la baixa d’Alba Arroyo, Martina Peña va assumir el lideratge del seu equips amb 12 punts en 25 minuts jugats.

"Els quatre clubs colomencs sèniors van repartir-se en aquesta jornada les victòries i derrotes, on tant Draft Gramenet, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC van tenir mínim una victòria i una derrota amb els seus equips representatius, en la jornada d’aquest cap de setmana passat"

Segona Catalana masculina

Gran victòria del Bàsquet Neus a La Colina davant d’un dels equips de la part alta de la classificació, CB IPSI “B”, per 56 a 51, que li permet seguir lluitant per sortir de la zona de descens. El partit no pot tenir una altra condició que igualat ja que els tres primer períodes van ser així (17-17, al primer, 28-26 al segon i 38-39 al tercer) i va ser just al quart període quan un mini parcial de 5-0, avançaria als blaus(47-43) i un segon de 5-0, a base de tirs lliures a falta de 3 minuts col·locaria el marcador en un esperançador 52-45. Malgrat els barcelonins es van apropar a 2 punts en el darrer minut el triomf va ser per el Bàsquet Neus.

Christian Hernández repeteix guarismes de la darrera jornada (12 punts en 23 minuts de joc) per ser el més destacat del seu equip.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC es jugava a la pista del CB Roser “C” el primer lloc del grup i va caure per 63-53, una excessiva diferència per tal com havia anat el partit. Igualadissim primer període, amb mínima diferència local (14-13) i on les de Nayara Aguilera, malgrat rebre una bona sortida local al segon període es van recompondre i arribarien al descans per davant (27-30). A la represa del partit, tal i com havia passat al període anterior, el CB Roser “B” faria un parcial inicial, en aquest cas de 10-0, que faria a les colomenques treballar altre cop per igualar el partit però un triple final de les barcelonines no ho permetrien (48-43). Amb el darrer període per jugar, les grises seguien enganxades al partit però la gran quantitat de tirs lliures llençats (i encertats) en el tram final per l’equip local van ser l’element diferencial de la derrota colomenca.

La jove jugadora Diana Rodríguez, va se la millor del seu equip, amb 14 punts, en 19 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

Sense opcions per el CB Santa Coloma “C” a la pista del Bàsquet Pratenc 2 (63-59) que van pagar car un inici de partit molt dolent (13-2 al final del primer període) i malgrat millorar en el segon període on el parcial va ser més igualat, la diferència al descans era encara difícil (28-18). Bona sortida vermella en el tercer període que es va diluir al rebre un parcial de 8-0 que portaria el partit a un mal lloc per els de Ruben Santamaria (43-28 al final del tercer període) i que ja no haurien canvis en el darrer quart, on els locals van marxar al marcador.

El dos millors jugadors van ser Samuel Fernández (11 punts en 17 minuts de joc) i Gael Encinas (11 punts en 25 minuts jugats).

Partit perillós per Gramenet BC “A” com local davant del Basket Esplugues, ja que es tractava d’un rival directe que en cas de derrota, li hagués complicat molt, la existència als grisos. Victòria treballada per 60 a 53 on els visitants van ser millors en la primera part del partit, dominant el primer (11-15) i segon períodes (28-29) despertant els de Toni Aragón després del descans, gràcies a una bona sortida de període tercer i que deixaria l’inici del darrer període molt diferent a la resta anterior del partit (43-40). En el decisiu últim període, malgrat no estar encertats en els tirs lliures, Gramenet BC “A” va aconseguir una diferència de 10 punts (56-46) a manca de tres minuts per el final que li va servir per “amarrar” la victòria.

Els joves de l’equip van ser els més destacats: Miracle Osomu, amb 9 punts en 20 minuts i Alex Prat, amb 8 punts en 24 minuts.