23 Nov
23Nov

El derbi colomenc que es juga aquesta tarda (Pista del Col·legi Fuster, a les 18.30 hores) era un dels quatre partits entre equips colomencs que es van jugar fa dos caps de setmana, però que es va ajornar fins avui.

Els dos entrenadors dels dos equips, debuten com primers entrenadors a la prèvia de www.territoribc.com. Moment doncs per Eduard Peris (ADE Fuster Mixte) i Noa Mena (Gramenet BC Blau) en aquesta prèvia del derbi colomenc.

Què tal aquesta primera fase amb els vostres equips? Més enllà dels resultats, esteu contents amb la feina dels vostres nois i noies?

Eduard Peris (ADE Fuster)

Doncs estem molt content amb el progrés dels nois, fins i tot diria que han superat les nostres expectatives.

Noa Mena (Gramenet BC Blau)

Estic molt contenta amb la feina de tot l'equip, que treballen i s'esforcen molt per millorar a cada entrenament. Tots els nens i nenes lluiten molt a cada partit i crec que això és el més important, ja que a poc a poc anem veient millores a nivell de joc tant en atac com en defensa. És el primer any en competició i encara els queda molt per aprendre, però van pel bon camí.

El fet de jugar un partit de rivalitat ciutadana en aquesta categoria, no sol tenir gaire importància, ja que els jugadors no són conscients de la càrrega emocional a una edat tan primerenca. A quina edat creieu que els jugadors són conscients d'aquest tipus de partits? i com creieu que els podries ajudar per gaudir d'aquest tipus de partit?

Crec que se li comença a donar importància a partir de la categoria de mini, però no crec que hagin de gaudir més que amb els altres.

Penso que a partir dels 11-12 anys, és a dir, categoria mini o preinfantil, és quan els nens i nenes comencen a tenir consciència del que significa a nivell personal jugar un derbi contra un altre equip de la ciutat. Això crec que condiciona tant de forma positiva com negativa, ja que crea una competitivitat i motiva els jugadors per donar el millor d'ells. D'altra banda, tantes emocions moltes vegades poden jugar una mala passada i és molt difícil gestionar la pressió que ens posem nosaltres mateixos.

Quines modificacions penseu que serien d'ajuda al reglament per poder millorar l'aprenentatge dels jugadors? Què trauríeu o posaríeu d'aquest reglament?

Modificaria el reglament del tir lliure, en categories com a premini, o modificaria la distància o permetria que poguessin sobrepassar la línia en caure. A més augmentaria una mica el temps entre quart i quart perquè els entrenadors poguessin corregir els nens sense haver de donar-los la informació corrent i així poguessin assimilar-ho millor.

Personalment hi ha canvis al reglament que s'han produït aquest any que no crec que ajudin a l'aprenentatge dels jugadors i jugadores sobretot en etapes de formació. El fet que el marcador no torni a 0 després de cada quart i que es vegi el marcador total a mesura que transcorre el partit crec que és un punt negatiu. En el meu cas, un equip que està començant a jugar els seus primers partits, veure que vas molt avall al marcador desmotiva els nens i de vegades deixen de treballar perquè creuen que ja no els servirà per guanyar el partit. Posant el marcador a 0 a cada quart això no era tan evident i els nens no es desmotivaven tant i seguien treballant, cosa que els feia millorar més.