09 Sep
09Sep

La primera de les competicions de la pretemporada es la corresponent a les Lligues Catalanes que organitza la Federació Catalana de Basquetbol des de fa moltes temporades.

Aquesta temporada, totes les categories excepte la de la Lliga Femenina tenen representació del basquetbol de la ciutat, i les primeres competició en començar han estat les de Lliga Femenina 2 i Lliga EBA.

A la Lliga Catalana de LF2, només va jugar una representat colomenca, Clara Díaz, on el seu equip va perdre en aquesta primera jornada del seu grup, a casa, davant del GEIEG gironí (CBF Cerdanyola 40 GEIEG 60). Clara, va jugar 10 minuts, amb 2 punts anotats (1/1 en tirs de 2 punts i 0/2 en tirs de 3 punts).

L’altra representat colomenca, Marta Arbizu, i el seu equip, l’UE Mataró, també es troba al mateixa club que l’equip de Clara Díaz, no van jugar a l’ajornar el seu partit com locals davant del Segle XXI, i que es jugarà el proper dia 13.

A la Lliga Catalana d’EBA, també els 4 representats colomencs de la categoria estaran al mateix grup, en una lluita fratricida per classificar-se per la següent fase de la competició. La jornada va suposar dues victòries i una derrota compartida per els esportistes de Santa Coloma on un dels partits ja va ser el primer de tots els enfrontaments entre colomencs que ens esperen en aquest grup.

Albert Viñallonga Gómez, bona actuació i victòria per el seu equip en la primera jornada de la Lliga EBA / Fotografia: UE Mataró

En el primer partit jugat, l’UE Mataró del jugador colomenc Albert Viñallonga Gómez va superar en un dramàtic partit al CB Granollers per 66 a 65, on el jugador de Santa Coloma va ser un dels destacats del partit, ja que va anotar 11 punts (la segona millor anotació del seu equip), amb una carta de tir de 4/4 en tirs lliures, 2/2 en tirs de 2 punts i 1/5 en tirs de tres punts, tot en 26 minuts jugats.

"Aquesta temporada, totes les categories excepte la de la Lliga Femenina tenen representació del basquetbol de la ciutat, i les primeres competició en començar han estat les de Lliga Femenina 2 i Lliga EBA"

En el segon partit, el “derbi colomenc”, entre l’AE Boet Mataró dels nouvinguts, Javi Rodríguez i Antonio Ruiz, davant del CB Joventut de Badalona de l’entrenador colomenc César Saura. La victòria va ser, en partit jugat a Mataró, per els badalonins per 58 a 60, on els dos jugadors colomencs van tenir una bona actuació.

Tots dos jugadors van ser els màxims anotadors del seu equip: Antonio Ruiz va anotar 13 punts (1/2 en tirs lliures i 6/13 en tirs de 2 punts) i 22 minuts de joc i Javi Rodríguez va quedar-se en 12 punts (4/5 en tirs lliures, 1/3 en tirs de 2 punts i 2/8 en tirs triples) jugant 35 minuts.