28 Apr
28Apr

El Bàsquet Draft Gramenet no necessitarà del resultat del partit de la darrera jornada de la fase de permanència per estar la temporada que ve a la Copa Catalunya ja que s’ha assegurat el seu lloc per el curs esportiu 2022-2023.

L’equip que entrena Isaac Ceron es segon de grup actualment i no necessita cap resultat per alterar la seva situació actual. Les grogues i negres han aprofitat el factor “La Bastida” per sumar dos importants victòries davant de l’AB Premià (43-40) i del CE Joventut L’Hospitalet (51-43) i que malgrat la derrota a la pista de l’AB Premià (47-44), els resultats dels altres dos equips del grup, amb les dues victòries de les de Premià de Mar enfront de l’equip de L’Hospitalet, han arrodonit el camí de les colomenques per la permanència.

El partit del dissabte proper, a les 17.45 hores, a la pista del CE Joventut L’Hospitalet serà el punt i final de la temporada oficial per el Bàsquet Draft Gramenet que la temporada propera estarà per 16è. any seguit a la Copa Catalunya, després de l’històric ascens a la temporada 2006-2007, en aquella fase final a La Seu d’Urgell.

L’equip colomenc va quedar en el sisè lloc del grup de la fase prèvia, amb sis victòries i 10 derrotes, estant durant l’inici de temporada lluitant per entrar en els primers llocs del seu grup, quan va guanyar els dos primers partits però després es va trobar amb una ratxa de cinc derrotes molt disputades seguides que van limitar la trajectòria de les grogues i negres en la competició.

Inés Perezpaya en el partit davant del CB Igualada, a La Bastida / Fotografia: Domingo Rodríguez

L’equip va finalitzar en el setè lloc en quant a anotació, amb 53 punts per partit, però el quart equip amb la millor defensa, 53.8 per partit, per davant de dos dels quatre primers classificats.

"Les grogues i negres han aprofitat el factor “La Bastida” per sumar dos importants victòries davant de l’AB Premià (43-40) i del CE Joventut L’Hospitalet (51-43) i que malgrat la derrota a la pista de l’AB Premià (47-44), els resultats dels altres dos equips del grup, amb les dues victòries de les de Premià de Mar enfront de l’equip de L’Hospitalet, han arrodonit el camí de les colomenques per la permanència"

Individualment, Maria Cordon i Elisabet Mariscal han estat les dues úniques jugadores que han jugat els 19 partits oficials de la temporada, superant en minuts jugats Maria (587) a Elisabet (446) però que no ha estat la segona jugadora de l’equip sino la colomenca Merche Carrillo, amb 482, minuts en 18 partits jugats.

Pel que fa a l’aspecte estadístic, Maria Cordón ha anotat 191 punts, el que son 10 punts per partit, seguida de Merche Carrillo, amb 142 en els comentats 18 partits, el que fa una mitjana de gairebé 8 punts per matx.

En percentatge de tirs lliure, Clàudia García ha fet un 100% però llançant només 2 tirs pel que la veritable líder d’aquesta estadística seria Clara Hernández amb un 80% (25-31). En percentatge de tirs de 2 punts, Elena Cuadrado disposa d’un 75% però només ha llençat 8 tirs en els 5 partits que ha pogut jugar aquesta temporda, perl atorgarem la millor marca en percentatge de 2 punts a Maria Cordon (38/73) i Inés Perezpaya (48/91), totes dues amb un 52% d’encert. Finalment, en percentatge en tirs de tres punts, María Cordon i Natalia Taché han quedat empatades a un 33%, però la primera ha anotat més que la segona (27 per 7 triples).

Destacable també el debut aquesta temporada de 7 jugadores del sènior “B”, que s’han repartit un total de 283 minutos, destacant Andreea Cojocariu amb 86 minuts en 9 partits jugats.