Una jornada que projecta unes jornades finals interessants

Article publicat el 20 d'abril de 2023

100% de victòries, ja no per quantitat sino per la qualitat de las mateixes, dels equips sèniors colomencs que han tancat la jornada amb un èxit per les seves properes aspiracions de final de temporada.

A Copa Catalunya, gran victòria de CB Santa Coloma al Juan del Moral davant d’un rival directe, el CB Lloret, per 84 a 75, amb qui empata per el cinquè lloc de la classificació general, malgrat l’equip colomenc no va poder recuperar l’average ja que els gironins van guanyar a la primera volta per 13 punts (83-70).

Un partit amb un primer període igualat (22-22) que es va trencar en el segon quart des de la línia de tres punts, gràcies als “rookies” Arnau Manubens i Guillem Rubio, amb dos triples cadascun, que van fer marxar en el marcador a l’equip d’Alberto Torres, fins la màxima de 18 punts del descans (47-29). La segona part va ser un intent de recuperació sostinguda del CB Lloret, que es van arribar a acostar a 3 punts (65-62) a manca de 7 minuts per el final, però saber estar del CB Santa Coloma va permetre una 12ena.victòria que empata amb el CB Lloret i l’UE Claret per el quart lloc.

Clara victòria del segon equip del CB Santa Coloma a la Segona Catalana davant del CE Laietà (82-60) que deixa a l’equip de Jordi Ferrer en el cinquè lloc de la classificació. El partit no va tenia gaire història ja després dels primers 3 minuts, els vermells van posar la velocitat de creuer i ja al descans superaven els 20 minuts de diferència (43-22). La reacció visitant després del descans va servir per no poder baixar mai de la renda de 14 punts favorable al CB Santa Coloma “B” i va convertir la resta de partit en un tràmit.

Christian Hernandez,  25 punts davant de l'AE BAdalonès / Fotografia: Bàsquet Neus

A la Tercera Catalana ve tot calent després de les victòries importants dels equips colomencs en aquest jornada i s’afrontarà el derbi entre Gramenet BC “A” i Bàsquet Neus d’aquest cap de setmana amb molt al·licients que la rivalitat local.

Gramenet BC “A” es posava en la lluita per l’ascens al guanyar el dissabte a la pista del CB Vilassar de Mar (63-71) a qui superava en la classificació i aconseguia forçar un triple empat per la segona plaça d’ascens amb CB Canet i Bàsquet Neus.

"100% de victòries, ja no per quantitat sino per la qualitat de las mateixes, dels equips sèniors colomencs que han tancat la jornada amb un èxit per les seves properes aspiracions de final de temporada"

Emocionat partit el jugar a Vilassar de Mar, amb un matx igualadissim en la primera part (32-35 per els de Toni Aragón) i que semblava que els locals volen emportar-se els dos punts en el tercer quart (53-51). L’inici concentrat dels grisos en el darrer quart va permetre gestionar una petita diferència, suficient per sumar la victòria.

En el partit del diumenge, Bàsquet Neus rebia al líder, a l’AE Badalonès, amb només la opció de victòria que li seguís donant opcions d’ascens als de Jaume Font. Els blaus, sabent el que es jugaven, van sortir molt seriosos i sense poder marxar gaire en el marcador van mantenir diferències sobre els 10 punts, amb una màxima de 13 punts arribant al final del tercer període.

La gestió d’aquest diferència va ser clau per sumar una victòria que farà que el derbi colomenc davant de Gramenet BC “A” tingui molta importància per els dos equips de cara a lluitar per l’ascens, amb permís del CB Canet.