Una jornada final de mitges alegries per els sèniors masculins colomencs

Article publicat el 23 de maig de 2023

La darrera jornada per els sènior ens va donar una jornada d’alegries en general, malgrat no van ser complertes, on per exemple el CB Santa Coloma, a la Copa Catalunya, no va certificar l’esperat quart lloc de la classificació i el Bàsquet Neus va aconseguir l’ascens a la Segona Catalana després de la travessia per el desert tantes temporades a la Tercera Catalana.

El CB Santa Coloma va complir la seva feina i va guanyar el seu partit al Juan del Moral a l’AE Minguella per 80 a 58, el darrer partit de la temporada de la Copa Catalunya, enviant als badalonins, i als seus dos jugadors colomencs, David Martínez i Joel Penina, a jugar la promoció de permanència, però dels tres equips implicats, només va perdre l’AEC Collblanc, i El Masnou Basquetbol i el CB Lloret no van perdonar els seus enfrontaments, produint-se un escenari amb un empat a punts amb el CB Lloret, dolent per els interessos vermells.

El partit va tenir un final nostàlgic ja que era el darrer partit del referent del CB Santa Coloma, Àlex López, i d’un jugador important com Javi Espín, ja que tots dos es retirem com jugadors.

Pedro Saavedra, un dels jugadors més destacats en la històrica victòria de l'ascens a Segona Catalana / Fotografia: Juan Osuna

A la Segona Catalana, el CB Santa Coloma “B”, que entrena Jordi Ferre, va signar un excel·lent tercer lloc final a la classificació, que va necessitar ajuda del líder de la competició, el CEB Rubí, ja que era necessari la victòria dels de Rubí a la pista del SE Sant Joan de Mata, perquè els colomencs recuperessin la victòria que els portaven el barcelonins, i tenint l’average a favor, només havien de guanyar el seu partit, tal i com va ser. Victòria àmplia a casa davant del CB Cerdanyola (95-58) que no es jugava res a la classificació

"La darrera jornada per els sènior ens va donar una jornada d’alegries en general, malgrat no van ser complertes, on per exemple el CB Santa Coloma, a la Copa Catalunya, no va certificar l’esperat quart lloc de la classificació i el Bàsquet Neus va aconseguir l’ascens a la Segona Catalana després de la travessia per el desert tantes temporades a la Tercera Catalana"

Bàsquet Neus va aconseguir l’ascens amb una victòria al Poliesportiu de La Colina  davant de l’AB Premià per 63 a 47 que es va cimentar a partir del final del tercer període i que feia sobreposar-se a l’equip que entrena Jaume Font de la pressió afegida de saber que el CB Canet havia guanyat el dissabte el seu partit, i que els obligava a guanyar sí o sí per jugar a la Segona Catalana la temporada propera.

Gramenet BC no va poder finalitzar la temporada amb victòria, tenint ja la quarta plaça assegurada, i va caure a la pista d’El Círcol Veterans per 71 a 67, que van jugar millor els dos darrers minuts de partits. Darrers minuts també per Francesc Lamela, que d’aquesta manera es retira, per segon vegada de les pistes de bàsquet, i en un dels clubs més importants de la seva vida esportiva.