Una doble campiona infantil i gran paper dels representats masculins colomencs al Campionat d’Espanya

Article publicat el 11 de juny de 2023

El Campionat d’Espanya infantil femení jugat a Pontevedra i el masculí a Badajoz ens deixa una colomenca campiona d’Espanya i a un entrenador i a un jugador colomencs que poden estar orgullosos amb el seu pas per el campionat masculí.

La jugadora colomenca Andrea Morón i el seu equip, CB Joventut de Badalona,  ha aconseguit el doblet com Campiona de Catalunya i aquesta setmana com Campiona de Catalunya en la fase nacional jugada a Marín (Pontevedra).

L’equip badaloní va guanyar els seus tres partits de la fase de grups, amb un primer per 41 a 69 al Baloncesto Jerez Gris, amb la participació d’Andrea en 12 minuts de partit, on va quedar-se sense anotar després de 3 tirs intentats i un segon partit clarament davant de CB Sant Blas “A” (49-94),amb 11 minuts de joc de la jugadora colomenca, anotant 1 punt, més 1 rebot i una recuperació. El tercer partit seria davant del Baloncesto Zaragoza, amb qui jugaria posteriorment la final del campionat, i aquí també guanyarien per 61 a 54, on Andrea no va jugar, ja que la jugadora colomenca arrossegava molèsties en un genoll les darreres setmanes.

Als vuitens de final, victòria davant del València Basket (62-53) igual que als quarts de final davant d’Unicaja de Màlaga (59-51) també sense la presència encara d’Andrea. La jugadora tampoc va jugar a la victòria de les semifinals davant del Gran Canària (70-53) però va poder reaparèixer a la final davant del Baloncesto Zaragoza (68-45) on va jugar gairebé 3 minuts on va tenir temps d’agafar un rebot defensiu.

Fotografía: FEB

En nois, molt bona experiència per dos representants colomencs, on l’entrenador Dídac Arredondo i el seu equip, el CB Joventut de Badalona, va repetir el tercer lloc de la Minicopa i l’UE Mataró del jugador Adri Millán, va arribar als vuitens de finals després de ser primer de grup.

"El Campionat d’Espanya infantil femení jugat a Pontevedra i el masculí a Badajoz ens deixa una colomenca campiona d’Espanya i a un entrenador i a un jugador colomencs que poden estar orgullosos amb el seu pas per el campionat masculí"

Els verd i negres van ser primers de grup guanyant al Baloncesto Zaragoza (60-84), a l’UCAM Murcia (51-79) i al CB Godella (70-56), per trobar-se als vuitens de final al Real Betis Baloncesto al que també superaria per 81 a 64. Als quarts de final guanyaria de manera còmode al Basket Alcorcón per 80 a 62 i es citaria amb el Real Madrid a les semifinals que no li van als de Badalona cap opció (71-55). En el partit per el tercer i quart lloc, va ser l’equip de l’entrenador colomenc el que no va donar opció al Baloncesto Fuenlabrada i va confirmar el tercer lloc al Campionat d’Espanya per el resultat de 72 a 40.

Els mataronins van estar excel·lents en la fase de grups on només valia quedar primer de grup per passar als vuitens de i així ho van fer, amb tres victòries en tres partits. La primera davant del Liceo Monjardin (15-67), amb 12 minuts jugats per Adri Millán que no va poder anotar després de 8 intents però va agafar 3 rebots i va donar 1 assistència; en el segon partit una altra contundent victòria davant de ABQ Calahorra (25-76), amb 9 minuts de joc, que tampoc el jugador colomenc va poder estrenar-se en anotació, després de 4 intents de llançament a cistella, i en canvi va ser el segon màxim anotador del seu equip, amb 5 rebots capturats. I en el partit definitiu, l’UE Mataró no va tenir miraments del San Pablo Burgos Azul (102-63), on per fi Adri va anotar, amb 4 punts, més 1 rebot, 1 assistència i 1 recuperació.