Un derbi mataroní molt colomenc que trenca rècords

Article publicat el 19 de febrer de 2023

En aquesta jornada va haver el derbi colomenc d’EBA per excel·lència d’aquesta temporada, amb la presència de ni més ni menys 4 representants colomencs en el partit i que a més, es el derbi de Mataró d’EBA.

Maresme Boet Mataró, amb Javi Rodríguez i Antonio Ruiz a pista, i Daniel Barreña, a la banqueta com tècnic assistent, i UE Mataró, amb Albert Viñallonga Gómez, a pista, jugaven ahir un partit amb molts ingredients.

I aquests ingredients passaven en trobar-se amb dos equips en bona dinàmica, ja que l’UE Mataró era co-líder juntament amb el CB Vic i el Maresme Boet Mataró, després d’uns inicis amb dubtes, està escalant posicions a la classificació del Grup C1 de la Lliga EBA.

I no contents amb això, el partit tenia un caire solidari ja que Maresme Boet Mataró va assenyalar el partit del derbi mataroní amb una entrada solidària de 2 euros a favor de Caritas i que no es l’únic que li faltava per fer el partit especial, i es que esportivament, l’UE Mataró havia guanyat els darrers 12 partits jugats amb el Maresme Boet Mataró, i la estadística diuen, que es per trencar-la. Aquesta temporada l’UE Mataró s’havia imposat en els dos partits jugats (Lliga Catalana i el partit de la primera volta).

Javi Rodriguez, imatge del cartell del derbi mataroní / Infografia: Maresme Boet Mataró

Maresme Boet Mataró va trencar aquesta ratxa de 12 derrotes superant al seu rival ciutadà (68-65) amb els dos jugadors colomencs com els més destacats en aquesta victòria.

"En aquesta jornada va haver el derbi colomenc d’EBA per excel·lència d’aquesta temporada, amb la presència de ni més ni menys 4 representants colomencs en el partit i que a més, es el derbi de Mataró d’EBA"

Antonio Ruiz va ser el màxim anotador del seu equip i del partit (empatar amb Jordi Juanola de l’UE Mataró) amb 17 punts, sumant també 5 rebots, 2 assistències i 16 de valoració i 24 minuts jugats, mentre que Javi Rodríguez va ser el segon màxim anotador del Maresme Boet Mataró, amb 13 punts, i el segon del partit, a més de 4 rebots, 3 recuperacions, 1 tap i 15 de valoració, tot el 31 minuts jugats.

L’altre part colomenca del partit, l’Albert Viñallonga Gómez, no va poder gaudir molta estona del derbi, ja que va jugar només 7 minuts, quedant-se sense anotar després de 2 intents de tir (un  de 2  i un de 3 punts), agafant 1 rebots i quedant-se amb una valoració final negativa de 4.

Aquesta derrota, deixa a l’UE Mataró en el segon lloc de la classificació, esperant el partit pendent del Mallorca Basket per saber si es queda en aquesta posició en solitari o la comparteix amb el mallorquins i el Maresme Boet Mataró es situa a la sisena plaça, a una victòria només del quart lloc, però lluny dels tres primers classificats, que li treuen entre 5 i 6 victòries.