Un cap de setmana poc favorable

Article publicat el 5 de juny de 2023

El primer cap de setmana de fases finals i fases classificatòries de la Federació Catalana no ha estat gaire favorable per els interessos colomencs, on si que ha hagut una campiona de Catalunya i varis representats del basquetbol de la ciutat, classificats per la següent ronda.

Segona Catalana femenina

Bàsquet Neus va quedar finalment a la quarta posició de la Final A4 jugada a Tortosa (al Pavelló El Temple), al caure en semifinals davant de l’equip amfitrió, CB Vall d’En Bas, per 59 a 54, on les blaves van dominar els tres primers períodes però en el darrer quart es van desconnectar, anotant nomes una cistella. El partit per el tercer i quart lloc, derrota 69 a 54 amb el CB Sant Just, on l’equip colomenc va pagar l’esforç del tercer període al tornar entrar en el partit.

CC Sots 25 “A” masculi

El CB Santa Coloma va acabar en la tercer posició de la Final A4 jugada a Viladecavalls (Poliesportiu Municipal Sebastià Homs) al perdre per la mínima a les semifinals davant del CB Ciutat Vella (67-68) que es va decidir a la pròrroga i superar en el partit per el tercer i quart lloc al Lluïsos de Gràcia (67-70) gràcies a la remuntada final de l’equip colomenc.

CC Sots 25 “B” masculí

Bàsquet Neus va lluitar en la final per portar el títol a Santa Coloma però no va ser possible al caure davant de l’equip amfitrió, el CB Gavà per 50 a 55. L’equip de Christian de La Osa va dominar la primera part del partit on van arribar al descans 32-21 però al retorn de vestidors els locals van igualar el partit i van jugar millor els tres minuts de partit. A les semifinals, victòria davant del CB Ripollet (83-75), on el blaus van començar per darrera el partit però poc a poc van controlar el matx.

Sots 21 femení

No va poder Bàsquet Neus superar al CB Argentona (60-63) en un partit igualat on les del Maresme van fer efectiu el factor camp per passar a la final. En el partit per el tercer i quart lloc davant de l’AE Badalonès on juga la colomenca Mar Molina, que havien caigut a les semifinals davant del CE Virolai “A” (36-30), victòria per 61 a 50.

Pablo Pintor, un dels jugadors del sots 25 del CB Santa Coloma / Fotografía: CB Santa Coloma

Junior Interterritorial masculí

La primera eliminatòria de la Final A8 de la categoria va tenir diferent sort per els representants colomencs on tots no van poder seguir en competició, com es el cas de l’AE Minguella del jugador Carlos Escudero que va perdre a la pista de La Salle Manresa (80-77). En canvi, els jugadors colomencs Arnau Palanca i Denis Sputai, amb el SESE, jugant com locals, davant del CB Vic 1, si van passar a la següent ronda, on s’enfrontaran al Barça “B”, al guanyar per 68 a 63.

"El primer cap de setmana de fases finals i fases classificatòries de la Federació Catalana no ha estat gaire favorable per els interessos colomencs, on si que ha hagut una campiona de Catalunya i varis representats del basquetbol de la ciutat, classificats per la següent ronda"

Cadet Interterritorial masculí

L’enfrontament entre representats colomencs, Barça “B” (l’entrenador Manel Muñiz) i l’AE Sant Andreu de Natzaret (el jugador Pau Carreras) de la Final A8 va ser per l’equip de l’entrenador de Santa Coloma per 76 a 66, en partit jugat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i s’enfrontarà en semifinals al BC Andorra.

Infantil CC 1er. Any femení

La única campiona d’aquest cap de setmana, al menys de moment, ha estat la jugadora colomenca Irene Bertolaz i el seu Femení Sant Adrià “B”, a Palamós, al ser les millors en aquesta fase final. A les semifinals es van imposar al Basket Almeda per  74 a 65 i a la final a l’UE Mataró MF per 56 a 81.

Mini 1r. Any Nivell A2 masculí

El mini “B” del CB Santa Coloma va participar en la Final A8 del nivell A2 i no va poder ser, al ser eliminats als quarts de final per el FC Martinenc “B” (76-48) que exercia de local.