Ratxes continuades i ratxes trencades

Article publicat el 20 de desembre de 2023

Supercopa femenina

“Suma y Sigue” per Draft Gramenet que s’embutxaca una victòria més que li permet seguir liderant la competició, en aquest cas a la pista del Femení Sant Adrià per 49-58. El partit es va decidir al darrer període, on l’equip de Víctor Calzado va saber anar per davant gairebé tot el partit (11-16 al final del primer període i 29-32 al descans) i que es va complicar al tercer període on Femení Sant Adrià, des del triple donaria la volta al partit (40-41 al final del període). Una bona sortida en el darrer va permetre marcar el camí de la victòria malgrat la reacció final de les locals, i una victòria més al sac per Draft Gramenet.

Anna Gamarra i Clara López (10 punts en 19 minuts i 10 punts en 17 minuts, respectivament) van liderar a les co-líders de la Supercopa.

Copa Catalunya masculina

Recuperació anímica del CB Santa Coloma derrotant al Juan del Moral al Bàsquet Girona per 79-69 en un matx on només va tenir el color vermell dels colomencs. L’equip d’Alberto Torres va estirar el marcador entre finals del primer període (22-14) i meitat del segon on aconseguirien una renda de +15 (34-19) que més o menys es mantindria al descans (46-34). S’esperava la reacció visitant però no va arribar fins el darrer quart quan el CB Santa Coloma ja tenia una diferència de màxima de 21 punts (44-53 en el minut 2 de període).

El trident Enric Curtó (14 punts), César Saura (13 punts) i Nil Farré (11 punts) va ser els dominadors del partit.

Primera Catalana femenina

Bàsquet Neus va caure a la pista del CB Tona “A” (65-58) després d’anar per davant en el marcador els tres primers períodes. Molta igualtat en l’inici de partit que, gràcies a l’esprint de final, van portar per davant a les blaves (10-13), fet que mantindrien arribant al descans amb un 27 a 29. Tornant dels vestidors la igualat seguia, i el tercer període acabaria en empat a 15 i i +2 per l’equip de Jordi Balagué (42-44). En el darrer període, continuava la igualat fins la meitat del període quan marxarien les locals i recuperarien les colomenques en un cara i creu del darrer minut, amb un 59-58, que no va ser gens favorable.

Ainoa Madueño (15 punts en 34 minuts) i Ariel Gómez (10 punts en 35 minuts) va ser les jugadores més destacades de les colomenques.

Primera Catalana masculina

Ensopegada del CB Santa Coloma "B" com locals en el derbi comarcal davant de l’UB Llefià (53-62) on els badalonins van començar cimentar la victòria en el segon període quan, després un igualat primer quart amb empat a 12, aconseguirien un parcial de 0-15 de faria passar el marcador de 20-14 al 20-29 i al 24-32 del descans. La segona part va ser un mà a mà entre els dos equips on els colomencs van ser incapaços de recuperar el dèficit en el marcador.

Víctor Rubio va ser el jugador més encertat amb 16 punts en 27 minuts jugats.

Draft Gramenet, un mur a la Supercopa femenina / Fotografia Elprimer.cat

Segona Catalana femenina

El líder de la competició, JAC Sants Barcelona “A” va trencar la ratxa de Draft Gramenet “B” (59-47) que no va poder repetir el gran resultat de la visita a l’anterior líder, Lluïsos de Gràcia. Les grogues no van poder plantejar-li el partit a les barcelonines que ja dominaven al final del primer període (16-9) i que trencarien el partit en el segon període amb un parcial de 11-0 que deixaria el marcador amb 32-17 al descans. L’equip d’Aleix Marín va ser millor tornant dels vestidors però insuficient per poder competir-li la victòria al JAC Sants Barcelona “A”.

21 punts en 27 minuts son els números d’Alba Arroyo, de llarg la millor jugadora del partit.

"La darrera jornada del 2023 confirma les ratxes de victòries seguides de Draft Gramenet a Supercopa femenina i de Gramenet BC a Primera Territorial femenina, i la ratxa trencada positiva, per exemple de CB Santa Coloma “C”, a la Primera Territorial masculina i la ratxa trencada negativa, per exemple, de CB Santa Coloma “B”, a la Primera Catalana masculina"

Segona Catalana masculina

Un 0-8 d’inici va marcar una mica el partit entre Bàsquet Neus i Diagonal Mar Front Marítim (59-71) ja que els barcelonins ja agafarien una còmode avantatge al final del primers període (13-23) i que augmentaria al descans (28-40). L’equip de Marc Teixidó va reaccionar al tercer període i de la mà d’un actiu Angel Maldonado, amb 11 punts en aquest tram, s’acostarien al final del període (45-47). Però els visitants encetarien el darrer quart amb un parcial de 2-13, que deixaria a remolc als colomencs i les seves possibilitats de victòria.

Angel Maldonado, amb 15 punts en 21 minuts de joc i Raul Madueño, amb 13 punts en 27 minuts de jugats,  van ser els estilets del Bàsquet Neus.

Primera Territorial femenina

Segueixen imbatibles les jugadores de Gramenet BC que van tornar a sumar una nova victòria, en aquest cas a la pista de l’UE Barberà (35-44) gràcies a una gran tercer període. Molt igualat en els inicis de partit, amb un 11-12 al final del primer període i que es va estendre al descans on les vallesanes donarien la volta un partit amb poc basquetbol ofensiu (19-18). Però les colomenques van començar el tercer període, amb un 0-5 a l’inici i un 0-7 al final del quart per dominar per 26-34 començant un darrer període on les locals només es van acostar al final del partit.

Helena Domínguez i Diana Rodríguez (13 punts en 28 minuts i 11 punts en 17 minuts respectivament) van liderar al seu equip.

Primera Territorial masculina

Un espectacular darrer període del CB Santa Coloma “C” porta als vermells a trencar la seva sèrie de derrotes davant de l’UB Llefià “B” (71-68). I es que no van començar els colomencs gens be ja que els badalonins eren els senyors del partit, dominant el primer període amb tranquil·litat (15-24) i parant la reacció local en el segon període i seguint els visitants als descans, augmentant la seva renda (28-39). Els de Ruben Santamaria no es rendirien i seguirien treballant per reduir la diferencia, fet que van aconseguir parcialment al final del període tercer (45-54). Tres triples seguits posarien el partit en un puny (56-58) tot començar el darrer període fins que el CB Santa Coloma va culminar la remuntada i va posar-se per davant a manca de 4 minuts i ja no deixarien d’estar al capdavant.

Héctor Espinilla va ser el millor del partit amb 19 punts en 28 minuts jugats.

El segon temps va ser decisiu per que Gramenet BC “A” tornés a perdre a casa, en aquest cas davant del CB Bellvitge Negre per 61 a 71. Els de Toni Aragon van estar be al primer període i tres triples consecutius li van donar el control del període al final del mateix (16-14) però malgrat a un bon inici de segon període (màxima diferència amb un 21-14) els visitants van anar recuperant per dominar al descans (29-32). Aquesta mínima diferència es va mantenir en el tercer període (48-51) però els hospitalencs van marxar d’onze punts a manca de 2 minuts per el final que van decidir el partit.

El capità Jordi Ramírez, va ser el jugador més destacat amb 11 punts amb només 13 minuts jugats.