Resum Jornada Sènior: Altra setmana a prop del 50%

Article publicat el 14 de novembre de 2023

Per segona setmana consecutiva les victòries han estat sobre el 50% dels partits jugats, superant això si, l’encert de la setmana passada, fent-se forts a casa amb 5 victòries en set partits com locals.

Supercopa femenina

La primera defensa del liderat per part del Draft Gramenet va ser costosa i treballada davant de l’actual sotscampió de la Copa Catalunya, el CB Roser de l’entrenador colomenc Iván Faure, ja que va ser el darrer període el decisiu (48-46). L’equip barceloní va dominar el ritme del partit ja que després d’uns primers minuts igualats, el CB Roser va esprintar per arribar 18 a 23 al descans. El tercer període va ser d’alternatives contundents per part de tots dos equips per entrar a un darrer quart molt igualat on el cara i creu final va ser per l’equip de Víctor Calzado.

Anna Gamarra va tornar a ser la jugadora més destacada amb 11 punts en 19 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

Important victòria del CB Santa Coloma davant de l’UE Mataró (82-73) que fa mirar als d’Alberto Torres cap dalt de la classificació. Domini dels vermells en la primera part del partit, amb gran encert des de la línia de 3 punts, amb total 7 triples anotats en aquests primers 20 minuts i un 38-30 al descans que feia justícia al joc local. Però al tercer període els mataronins van millorar el seu joc i després de molts minuts es posarien per davant (50-52 al minut 7 de període) arribant al final del període amb igualat (57-55). Amb l’UE Mataró enganxat als colomencs, un triple d’Enric Curtó donava una màxima diferència (77-67) a manca d’1 minut que sentenciava el partit.

Enric Curtó (17 punts i tres triples en 21 minuts) i César Gómez (16 punts i 4 triples en 31 minuts) van ser els millors jugadors del partit.

Primera Catalana femenina

Derrota del Bàsquet Neus a la pista del CB La Vall d’En Bas per 66-44, una excessiva diferència que va caure en els darrers 5 minuts de partit. Un primer període de tu a tu entre tots dos equips (17-15), amb domini inicial de les blaves en el segon període que va ser neutralitzat les locals que van dominar el marcador al descans (32-27). En el tercer període el ritme va ser per CB La Vall d’En Bas que poc a poc va a anar obrint espai en el marcador fins els darrers 5 minuts, on la distància va ser major ja que Bàsquet Neus només va anotar una cistella en joc.

Dues jugadores empaten a 11 punts anotats, Ainoa Madueño (32 minuts) i Sònia Casals (25 minuts) com destacades del seu equip

Primera Catalana masculina

Victòria del CB Santa Coloma “B” al Pavelló Juan del Moral davant del CB Castellet  per 62 a 51 cimentada en un gran segon quart i que els enganxa a la zona “noble”. Bona sortida dels vermells amb un parcial de 10-2 però que va ser neutralitzat per els visitants arribant amb un 16-15 al final del període mentre els de Xavi Grau començaven a dominar el partit en el segon període amb un parcial final que deixava el marcador 37 a 25 al descans. Però el CB Santa Coloma “B” es sentia fort i el seu domini arribant al tercer període a una màxima diferència de 19 punts (49-30) que es quedaria en 52-35 al final d’un període que dictaria sentència de la victòria colomenca malgrat la lleugera millora dels visitants al darrer quart.

Víctor Rubio va ser el millor jugador del partit, amb 14 punts anotats en 23 minuts de partit, seguir per Víctor Díaz, amb 11 punts en 16 minuts de joc.

Enric Curtó, un dels jugadors més destacats del CB Santa Coloma a la Copa Catalunya aquest mes de novembre / Fotografia: Joan Soler

Segona Catalana femenina

Draft Gramenet “B” va retrobar-se amb la victòria a La Bastida, enfront del CB CalafellFem (41-34) i que no va ser gens fàcil. Les grogues i negres van estar per davant des del minut 4 de partit, forçant les visitants alguns empats però sempre amb més puntuació (12-7, 17-14 i 26-23, van ser els parcials), però un parcial de 7-0 encarant el final de va segellar la victòria de l’equip que entrena l’Aleix Marín.

La jugadora més destaca del partit va ser Alba Arroyo, amb 11 punts en 23 minuts, sumant-li dos triples anotats.

"Per segona setmana consecutiva les victòries han estat sobre el 50% dels partits jugats, superant això si, l’encert de la setmana passada, fent-se forts a casa amb 5 victòries en set partits com locals"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus cau en el mà a mà final a La Colina davant del JAC Sants Barcelona “B” (54-56) i encadena d’aquesta manera la seva tercera derrota seguida. Els blaus plantejaven el partit sense el seu màxima anotador, Christian Hernández, i van dominar el primer període (15-12) intercanviant la iniciativa a l’arribar al descans amb els visitants (30-32). Tornant de vestidors, els barcelonins aconseguirien la millor de les diferències fins el moment (32-42, minut 4) però els de Marc Teixidó va forçar la màquina per apropar-se fins el 37-42 de final de període.

El jugador més destacat va ser Daniel Castellano, jugador del segon equip blau, amb 17 punts i tres triples, en 22 minuts.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC segueix en la seva excel·lent línia de resultats amb una victòria a la pista de l’AEC Collblanc “B” (47-48) on van haver de sobreposar-se d’un mal primer temps. 15 a 6 va ser el resultat d’un primer període fluix per part de l’equip que entrena Nayara Aguilera que tindria continuïtat al segon període, arribant al descans 23-15. Poca activitat ofensiva que va canvia a la segona part on les colomenques ja estaven en el partit amb un 32-31 al final del mateix i que tindrien que recuperar-se al darrer període per guanyar el partit amb una cistella final d’Helena Rodríguez.

Increïble el partit d’Helena Domínguez, amb 24 punts en 27 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

Al CB Santa Coloma “C” se li va escapar el partit davant de l’AESE “C” (61-65) en el darrer minut després d’anar per darrera del marcador pràcticament tot el partit i recuperar al final. L’AESE “C” va dominar la primera part del partit, amb un 16-21 al final del primer període i 26-30 al descans després d’un esprint colomenc als darrers minuts. La represa va ser bona per l’equip de Rubén Santamaría que aconseguiria posar-se per davant (34-32, minut 4) i que va ser respòs per els visitants amb un parcial de 0-11 que els donarien el domini del marcador fins a manca de 1 minut per acabar el partit quan un tir lliure de Marc Arredondo empatava a 61 per els hospitalencs no van perdonar des de la línia de tirs lliures.

Héctor Espinilla i Marc Arredondo van ser els dos “vermells” més destacats amb 13 punts en 22 minuts i 14 punts en 28 minuts, respectivament.

Gramenet BC “A” trenca la sèrie de dues derrotes seguides amb un victòria al Poliesportiu del Raval davant de l’AEE C. Cultural BDN “A” (75-60) en un partit que va ser una muntanya russa. Superioritat de l’equip de Toni Aragón en el primer període (18-8) que va desaparèixer a mitjans del segon període quan els badalonins donarien la volta al marcador (22-24) i que mantindrien fins el descans (32-34). Tornant de vestidors intercanvi de joc i de cistelles on els colomencs seguirien, per poc per davant (53-49) però això canviaria a l’inici del darrera quart on sis triples gairebé seguits, tres d’en Gregorio Tatis, sense resposta ofensiva de l’AEE C. Cultural BDN “A” deixaria el marcador en un 69-49 a manca de 6 minuts que ja seria definitiu.

Destacat el capità Jordi Ramirez, amb 14 punts i 2 triples, en 22 minuts jugats.