Resum Jornada Sènior: El derbi masculí s’emporta tota l’atenció

Article publicat el 24 d'octubre de 2023

Amb l’estrella de la jornada del derbi colomenc masculí entre Gramenet BC “A” i CB Santa Coloma “C”, la jornada dels sèniors colomencs va ser força irregular però on va destacar la quantitat de victòries, fins 4, com visitants.

Supercopa femenina

Draft Gramenet va recuperar-se de la derrota, única fins ara, de l’anterior jornada amb un treballat triomf a la pista del cuer, Joventut Les Corts, per 51 a 57, el que parla de la igualtat de la competició, i que deixa a les de Victor Calzado, en quart lloc, empatades amb el segon i tercer classificats. Després d’un primer període irregular, les colomenques dominarien el marcador, on Joventut Les Corts, no deixarien de fer “la goma” sense deixar que Draft Gramenet s’emportés per anticipat el partit, però van aguantar be les embranzides per sumar la quarta victòria.

Implacable Marta Colàs, amb 14 punts en 14 minuts jugats, essent la més destacada del seu equip.

Copa Catalunya masculina

Aturada del CB Santa Coloma a la pista del CB Vic 2 (73-54) després de dues victòries consecutives que va permetre als de La Plana de Vic assaltar el liderat en solitari. Els d’Alberto Torres no van poder competir massa en el partit, on el primer triple de Guillem Rubio va ser la primera i darrera avantatge colomenca, ja que posteriorment el període primer es convertiria en un 23-10 local, que ja marcaria el partit. Lleugera millora del CB Santa Coloma en dels dos següents quarts mantenint el partit igualat però es van quedar sense benzina en el darrer quart.

El jugador més destacat va ser Enric Curtó, amb 11 punts en 31 minuts de partit.

Primera Catalana femenina

Bàsquet Neus va caure a La Colina davant de l’equip equip invicte de la competició, el CN Terrassa “A” per 40 a 58, on l’equip de Jordi Balagué va anar de més a menys. El primer període (12-14) i el segon període (23-29) van estar igualats però tornant del descans, les terrassenques van començar a dominar el matx, especialment amb un parcial de 0-14 que ja vas ser definitiu perquè les visitants començarien el darrer quart amb una avantatge de 16 punts.

Una setmana més Ainoa Madueño torna a ser la jugadora més destacada del partit, amb 13 punts en 32 minuts, secundada per Sònia Casals, amb 9 punts en 22 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

Segona derrota com visitants del CB Santa Coloma "B", que sembla que va millor jugar fora del Juan del Moral, en aquest cas a la pista del CB Nou Castellar per 58 a 69, que es va decidir en el darrer tram del partit. 12-8 en el primer període per el vallesans que va permetre als de Xavi Grau, centrar-se en següent quart de la mà d’un encertat Àlex Garcia per passar per davant al descans (31-34). Més igualat en la resta de partit però arribant al darrer període els vermells van aconseguir una renda de +13 a manca de dos minuts que ja ser definitiva.

Alex García (18 punts en 24 minuts) i Victor Rubio (14 punts en 20 minuts) van ser els més destacats per part del CB Santa Coloma “B”.

CB Santa Coloma, en el partit debut de l'actual temporada, a la Copa Catalunya / Fotografia: Joan Soler

Segona Catalana femenina

Draft Gramenet “B” perd un duel directe a la pista del CB IPSI “A” (51-39) però es situa en quarta posició, comandant un grup de 5 equips empatats a 2 victòries i 2 derrotes. No va ser un partit fàcil per les d’Aleix Marín, ja que van anar per darrera gairebé des de l’inici del partit arribant al descans 35 a 19 per sota del marcador, on en el tercer període, les grogues i negres van millorar les seves prestacions però no van baixar dels 10 punts de desavantatge. 8 punts en 17 minuts jugats per Martina Peña, i 7 punts en 27 minuts de joc per Alba Arroyo, com jugadores del partit.

"Amb l'estrella de la jornada del derbi colomenc masculí entre Gramenet BC “A” i CB Santa Coloma “C”, la jornada dels sèniors colomencs va ser força irregular però on va destacar la quantitat de victòries, fins 4, com visitants"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus trenca la sèrie de dues derrotes seguides i guanyen de manera clara a la pista del CE Laietà per 43 a 69. Un primer període igualat (12-11 per els barcelonins) va donar pas al domini dels de Marc Teixidó que ja marxarien per davant en el descans (20-29) i on la diferència a favor no deixaria de créixer, gràcies a l’eficàcia ofensiva.

El jugador més destacat va ser Raúl Madueño, amb 18 punts (4 triples) en 28 minuts de joc, secundat per Pedro Saavedra, amb 13 punts (3 triples) en 27 minuts de joc.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC va oblidar-se dels tres primers jugats de la temporada, on van obligar-se a jugar partits força igualats per aconseguir una molt solvent victòria a la pista del JAC Sants Barcelona “B” per 39 a 58. Uns inicis de partit de tanteig per part de tots equips que van canviar de sobte per un parcial de 0-12 que posaria a l’equip de Nayara Aguilera ja en el “top” del marcador arribant al descans 18 a dalt. Les locals van reaccionar després del descans però en cap moment es van acostar en el marcador de forma preocupant,

Dues jugadores destacades: Queralt Carmona, amb 13 punts en 19 minuts, i Helena Domínguez, amb 10 punts en 21 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

El derbi colomenc va ser el darrer partit sènior en jugar-se de la jornada, on Gramenet BC “A” va fer valer la seva condició de local per superar al CB Santa Coloma “C” per 65 a 50, en un partit que va estar igualat, més en unes fases que unes altres, però igualat, i que es va trencar definitivament a favor de Gramenet BC “A” al darrer període. Un primer període igualat on els vermells s’emportarien el primer dels parcials per 17 a 19, i que seguiria en la mateixa tònica fins 2 minuts per el descans quan els de Toni Aragón un parcial final de 7-0 i arribarien al descans amb la màxima diferència que va haver fins el moment per els dos equips (41-32).

Un tercer període amb moltes imprecisions per part de tots dos equips, i que Gramenet BC “A” seguiria dominat amb comoditat el partit excepte en els darrer minuts del quart quan el CB Santa Coloma “C” reaccionaria i reduiria la màxima diferència locals fins el moment (52-40) arribant al final del període amb el partit obert (52-44). En el darrer període, l’equip de Rubén Santamaría es va desconnectar (només van anotar tres cistelles en joc) i els locals van aprofitar per ampliar la seva renda.

El jugadors més destacats, per part de Gramenet BC “A”, van ser Gregorio Tatis, amb 13 punts en 23 i el jugador del sots 21, Ismael Kadiri, amb 15 punts en 28 minuts, mentre que per part del CB Santa Coloma “C”, van ser Marc Arredondo, amb 16 punts en 33 minuts de joc i Víctor Iglesias, amb 11 punts en 30 minuts jugats.