Resum Jornada Sènior: Menys del 50%

Article publicat el 8 de novembre de 2023

Complicada jornada per els equips sèniors colomencs on el percentatge de victòries ha estat per sota del 50%, destacant això sí, el basquetbol femení, amb gairebé ple de victòries.

Supercopa femenina

Amb la derrota del líder BF Manresa i la victòria de Draft Gramenet a la pista del CB Igualada (45-51), les grogues assalten el liderat de la competició en aquesta jornada. No va ser fàcil el partit per l’equip de dirigeix Víctor Calzado que cert que van dominar la primera part del partit del partit, arribant al descans per davant (23-29) però el CB Igualada va igualar el matx al tercer període que va acabar en empat a 35. Va ser clau la sortida colomenca al darrer període amb un parcial de 0-9 que va ser definitiu per sumar una important victòria.

Molt destacada Anna Gamarra, amb 15 punts anotats en 18 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

Convincent victòria del CB Santa Coloma com visitant amb el CB Ciutat Vella (69-87) que li dona un respir classificatori gràcies a un fantàstic segon període on els vermells van anotar 32 punts. El CB va dominar l’inici de partit amb les primeres diferències gràcies a dos triples consecutius d’Enric Curtó (16-23 al final del primer període) però va ser en el segon període on els d’Alberto Torres van ser un vendaval anotador arribant al descans amb un + 20 (35-55). La resta del partit va ser un tràmit on els colomencs va dominar el ritme de partit.

Enric Curtó va liderar al seu equip amb 17 punts i una immaculat 100% des del tir lliure, en 24 minuts jugats.

Primera Catalana femenina

Necessària victòria del Bàsquet Neus en el derbi comarcal davant de l’AE Minguella “A” a La Colina per 44 a 43, que es va decidir als darrers instants quan les blaves tenien el partit encarrilat. Primera part igualada que l’equip de Jordi Balagué va trencar una mica arribant al descans (19-15). Però el tercer període va ser de bogeria, amb un equip badaloní posant-se per davant (21-25) i la corresponent reacció colomenca posterior que portaria a un interessant 34-27 a l’inici d’un darrer període on els problemes per anotar del Bàsquet Neus i dues darreres cistelles visitants en el darrer minut van posar la victòria en perill.

15 punts en 35 minuts per Ainoa Madueño i 10 punts

Primera Catalana masculina

El CB Santa Coloma “B” no va poder competir a la pista del CN Terrassa (69-63) i l’esforç del darrer període no va ser suficient per aconseguir la victòria. Els locals van dominar el partit des dels inicis amb petites avantatges que es van situar entre el 6 i els 12 punts (42-30 al descans i 56-44 al final del tercer període) però l’equip de Xavi Grau va anar a per totes al l’inici del darrer període i un parcial de 0-11, amb gran protagonisme de Víctor Rubio, amb 9 punts, va situar el partit en un igualat 58-55. La igualtat es va mantenir fins el darrers dos minuts on els locals van obrir un petit forat de 5 punts, ja insalvable per els colomencs.

El jugador més destacat va ser Víctor Rubio, amb 19 punts i tres triples, en 31 minuts jugats.

Christian Hernández, la millor actuació masculina individual de la jornada / Fotografia: Bàsquet Neus

Segona Catalana femenina

Derrota de Draft Gramenet "B" a la pista del GEFF CBSAPS-SDE per 55 a 5, on la reacció final de l’equip que entrena Aleix Vidal no va ser suficient per emportar-se la victòria a Santa Coloma. Igualtat en el primer període amb lleuger avantatge visitant, que es va ampliar fins el descans (29-21) i molt més encara en el tercer període on les barcelonines van marxar en el marcador (44-31, al final del període). En el darrer període, quan el GEFF CBSAPS-SDE dominava per 17 punts (53-36), un triple de Paula Orozco a manca de 2 minuts, va encendre la espurna en el seu equip que es van apropar fins el 55-50 final, faltant temps per culminar la remuntada.

La jugadora més destacada va ser Marina Peña, amb 12 punts i dos triples aconseguits, en 18 minuts jugats.

"Complicada jornada per els equips sèniors colomencs on el percentatge de victòries ha estat per sota del 50%, destacant això sí, el basquetbol femení, amb gairebé ple de victòries"

Segona Catalana masculina

Un Bàsquet Neus força irregular va caure a la pista del CB Coll per 68-57, en un final de partit desfavorable per els interessos blaus. Bon primer període de l’equip que entrena Marc Teixidó amb un 10-16 al final del període i augmentat a la màxima diferència del partit (10-20) en l’inici del segon quart però els locals van donar la volta al partit deixant el marcador molt igualat als descans (31-30). En la segona part, igualat màxima on un darrer parcial de 0-5 al final del tercer període donaria una avantatge (44-46) que es mantindria fins 5 minuts per finalitzar el partit quan els locals sentenciarien al darrer minut amb una diferència excessiva per tal i com va anar el partit.

Christian Hernandez va estar pletòric amb 29 punts anotats en 31 minuts jugats.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC segueix en bona dinàmica i va sumar la cinquena victòria en sis partits al rebre al FC Martinenc Bàsquet “B” (50-31) en un partit que ja es va començar a decidir en el primer període (22-12) i que va acabar, l’equip colomenc, en l’inici del tercer període amb un parcial de 10-0 que portava el marcador del 29-21 del descans fins un 39-21 ja gairebé definitiu a manca de 12 minuts per acabar el partit.

12 punts en 20 minuts va ser els números de Diana Rodriguez, la jugadora més encertada de Gramenet BC

Primera Territorial masculina

El CB Santa Coloma “C” va perdre  les seves opcions en la primera part del seu partit a la pista de l’AEC Collblanc “B” (81-53) especialment a la darrera període quan només van poder anotar 7 punts deixant el marcador al descans, en un complicat 41-17. Les prestacions de l’equip de Ruben Santamaria van millorar en la segona part del partit però insuficients per poder recuperar terreny en el marcador.

Joel Enrique i Marc Ballester, amb 13 punts en 27 minuts i 10 punts en 16 minuts, respectivament, com els més destacats del partit.

Segona derrota consecutiva de Gramenet BC “A”, en aquest cas en el seu desplaçament a la pista del CB Argentona “B” (70-65), on els colomencs van dominar fins els darrers dos minuts de partit. L’equip de Toni Aragon va aguantar les recuperacions en el marcador de l’equip local però sempre aniria per davant (10-19 al final del primer període, 29-40 al descans i 50-55 al final del tercer període), començant un darrer quart on l’intercanvi de tirs lliures va propiciar la recuperació del CB Argentona “B” ja que els darrers punts anotats van ser des d’aquella distància.

17 punts en 18 minuts de joc per Gregorio Tatis i 16 punts en 14 minuts per Alex Prat, com referents de Gramenet BC “A” en aquesta jornada.