Resum Jornada Sènior: Irregularitat a masculí i lideratge a femení

Article publicat el 31 d'octubre de 2023

Amb un partit menys, per l’ajornament del partit del CB Santa Coloma “B”, la jornada dels equipacions sèniors amb primers llocs de la gran part dels equips femenins i irregular per part dels equips masculins, amb només una victòria, la del CB Santa Coloma “B” a Primera Catalana.

Supercopa femenina

Draft Gramenet Continua en ratxa Draft Gramenet que suma la seva cinquena victòria en sis partits, en aquest cas superant a un SESE “A” (66-42) que va ser millor en la primera part del partit. Les barcelonines van marxar per davant al final del primer període (5-15) gràcies a l’encert des de la línia de 3 punts però l’equip de Víctor Calzado van anar guanyant terreny en el segon període per empatar al descans (26-26). A partir d’allà, progressió total de Draft Gramenet per signar una victòria que les manté en el tercer lloc de la classificació.

Les dues jugadors més destacades van ser Marina Laborda, amb 13 punts en 28 minuts i Andreea Cojocariu, amb 11 punts en 13 minuts de joc.

Copa Catalunya masculina

Derrota a casa del CB Santa Coloma enfront de l’UE Claret “A” (60-69) en un partit d’alts i baixos que es va decidir en els darrers minuts del matx. Els dos primers períodes del partit van ser per els visitants, que van aconseguir fins un màxim de 16 punts d’avantatge però que el treball dels d’Alberto Torres va reduir fins els 9 punts del descans (21-29). Un parcial de 10-0, de la mà d’un encertat César Gómez posaria els ciments de la recuperació colomenca que aconseguirien marxar per davant en el marcador al final del període (43-41) però els barcelonins van jugar millor els seus atacs al darrer període i s’emportarien el punts del Juan del Moral.

Gran partit de César Gómez, amb 23 punts i tres triples, en 30 minuts de joc.

Primera Catalana femenina

Derrota del Bàsquet Neus a la pista de CB Argentona (60-49) degut a un tercer període on van perdre el bon treball fet al segon període on amb un gran parcial de 0-15 deixava el marcador en un favorable 23 a 33 al descans. Però amb només dues cistelles en joc en el tercer període, l’equip colomenc va cedir el control del partit al CB Argentona (43-37 al final del període), que va estar a punt de recuperar-ho amb un 0-5 d’inici de darrer període (43-42) però es va quedar aquí la reacció blava.

Destacades Ainoa Madueño, 23 punts en 35 minuts i Sònia Casals, amb 13 punts en 21 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

Tercera victòria del CB Santa Coloma “B” i primera en el Juan del Moral en aquesta temporada, en aquest cas en un derbi comarcal davant del CB Sant Josep (71-61). Igualtat màxima al primer període (14-16) que es va trencar de manera important al segon quart quan els de Xavi Grau van ampliar fins la màxima diferència del descans (46-28). Els badalonins tornarien batalladors del descans i els vermells acceptarien el repte i no permetrien la remuntada visitant, només una retallada de 8 punts en els darrers períodes.

Gran partit de Víctor Rubio, que va anotar 24 punts amb 3 triples, en 29 minuts jugats.

Victor Calzado i el seu Draft Gramenet, entre els millor de la Supercopa femenina / Fotografia: El Mirall

Segona Catalana femenina

Draft Gramenet “B” cau sense opcions a La Bastida davant del Reus Ploms La Salle Negre per 49 a 71, en un partit on des del minut 5 del partit ja van estar per sota del marcador. 9-20 al final del primer període i 21-37 al descans, on les tarragonines van marxar en els darrer 4 minuts de quart, van marcar la resta de partit. Lleugera millora de les grogues i negres al tercer període després de veure la major diferència del partit en contra (22 punts) però inservible davant de la superioritat visitant la resta del partit.

Alba Arroyo recupera el lideratge de l’equip en aquest amb 15 punts en 25 minuts de joc.

"Amb un partit menys, per l’ajornament del partit del CB Santa Coloma “B”, la jornada dels equipacions sèniors amb primers llocs de la gran part dels equips femenins i irregular per part dels equips masculins, amb només una victòria, la del CB Santa Coloma “B” a Primera Catalana"

Segona Catalana masculina

Derrota del Bàsquet Neus a casa davant del CE La Marina (70-83), on els blaus van començar el partit de manera fluixa, millorant durant els minuts però no rematant la feina al darrer període. El club visitant va ser molt superior al primer període (10-28) provocant la millora dels blaus picant pedra en els dos següents períodes deixant el marcador 54 a 61. El marcador s’igualaria a manca de cinc minuts per el final (65-66) però un parcial de 0-11 per el CE La Marina, deixaria sense opcions a Bàsquet Neus.

Enric Inglada (16 punts en 32 minuts) i Christian Hernández (18 punts en 30 minuts) es van repartir el protagonisme

Primera Territorial femenina

Gramenet BC es situa a la tercera posició de la classificació després de la clara victòria a la pista del CB Manyanet Les Corts (23-50). La bona defensa de l’equip de Nayara Aguilera només va permetre una cistella local en el primer període (3-18) i la tònica va continuar la resta del partit on l’equip colomenc sempre va ser el dominador del partit.

Les millors jugadores del partit van ser Diana Rodriguez, amb 11 punts en 22 minuts, i Helena Domínguez, amb 11 punts en 24 minuts.

Primera Territorial masculina

CB Santa Coloma “B” no va jugar el seu partit davant del CB Bellvitge Negre, al Juan del Moral, a l’ajornar-lo per el 15 de desembre.

Gramenet BC “A” va perdre a casa davant de l’AEC Collbanc “B” per 69-73 amb un primer període on la iniciativa va ser per els de L’Hospitalet del Llobregat (9-18) mentre que en els dos següents períodes l’equip de Toni Aragón va anar sumant fins començar el darrer període 45 a 48 per els visitants. Els dos equips van intercanviar parcials per alternar domini del marcador i el mà a mà en el darrer minut, després d’un triple d’Adri Cano (69-70), va ser per l’AEC Collblanc “B”.

Gran partit dels joves de l’equip: Miracle Osamu, amb 17 punts en 30 minuts, i Alex Prat, amb 14 punts en 22 minuts jugats.