Resum Jornada Sènior: Un 70% de victòries, no està malament

Article publicat el 3 d'octubre de 2023

La segona jornada, o tercera en el cas de Draft Gramenet a la Supercopa, ens porta un percentatge molt alt de victòries, la gran majoria d’elles com visitants, amb tots els sènior colomencs que ja coneixen la victòria com a mínim en una de les jornades jugades.

Supercopa femenina

Dos partits en aquesta darrera setmana, un ajornat i el del cap de setmana, que s’han traduït en dos victòries i que permeten a Draft Gramenet ser un dels líders compartits de la competició.

En el partit ajornat de la segona jornada, l’equip de Víctor Calzado va sumar una treballada victòria, a La Bastida, davant del TGN Bàsquet “A” (61-57), amb remuntada inclosa als darrer dos minuts de partit, després de tenir un gran inici partit (24-14 a la fi del primer període). Les tarragonines van anar recuperant-se, arribant pe davant per a manca de dos minuts per el final (55-57) però els tirs lliures i una darrera cistella de Marina Laborda certificarien la victòria. La jugadora més destacada va ser precisament Marina Laborda, amb 11 punts en 22 minuts jugats.

El cap de setmana primer desplaçament de la temporada per les colomenques que van solventar amb força ofici a la pista del CB Granollers 1 (40-52). Draft Gramenet va anar sempre per davant en el marcador excepte en dos apropades locals en el tercer període (35-35) i en l’inici del darrer període (40-41) però va ser just en aquell moment quan el CB Granollers 1 va deixar d’anotar, servint el triomf a la defensa groga i negra. Les jugadores més encertades van ser Anna Gamarra, amb 12 punts en 18 minuts de joc i Lara Sánchez, amb 9 punts en 18 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

Primera victòria del CB Santa Coloma “A” després de l’ensopegada al Juan del Moral de la primera jornada, en un partit on en els vermells van ser superiors al CB Vilatorrada (60-72). Els d’Alberto Torres van dominar el partit fins el descans (30-37) però els locals van donar-li un altre ritme al partit després del descans i es col·locarien per davant (40-39), fet que no va intimidar al CB Santa Coloma que va respondre amb un parcial de 0-9 que provocaria que la distancia entre tots dos equips fos de 7-12 punts i que es mantindria fins el final del partit.

Els jugadors més destacats van ser César Gómez amb 14 punts en 19 minuts i Ferran Arqués amb 11 punts en 26 minuts.

Primera Catalana femenina

També primera victòria de la temporada per Bàsquet Neus, en aquest cas a La Colina davant del CE Sant Nicolau 1 per 51 a 32, en un matx que tret d’uns moments de dubte al principi de partit, va ser de domini blau. De fet, a partir dels descans (23-14), la diferència van anar augmentant fins la màxima de 20 punts, 3 minuts abans d’acabar el partit.

La jugadora més destacada va ser Ainoa Madueño, amb 13 punts en 28 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

Una primera victòria també per el segon equip del CB Santa Coloma, en aquesta cas a la pista del CE Sant Nicolau “B” (46-68). Partit igualat fins el tercer període, amb domini local inicial i equilibri visitant en el segon període (28-28) que va portar a un gran intercanvi de cops al tercer quart on els colomencs sortirien guanyadors (40-46).  En el darrer període, el millor encert dels de Xavi Grau va certificar la victòria.

Víctor Ferrer va lidera al seu equip amb 18 punts i 5 triples en 23 minuts de joc.

El CB Santa Coloma va sumar la seva primera victoria a la Copa Catalunya / Fotografia: Joan Soler publicada a El Mirall

Segona Catalana femenina

El segon equip de Draft Gramenet va perdre el primer partit a la pista complicada del TGN Bàsquet “B” (57-47) després de dominar el partit durant els primers tres períodes. Les diferències eren mínimes (un màxim de 10 punts a mitjans del segon període), però les d’Aleix Marín no va poder seguir el ritme de les locals que gràcies a un triple final van aconseguir amb el resultat final, la màxima diferència.

La millor jugadora del partit per part colomenca va ser Martina Peña, amb 9 punts en 21 minuts.

"La segona jornada, o tercera en el cas de Draft Gramenet a la Supercopa, ens porta un percentatge molt alt de victòries, la gran majoria d’elles com visitants, amb tots els sènior colomencs que ja coneixen la victòria com a mínim en una de les jornades jugades"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus ja no va poder competir en el partit a partir del descans en la seva derrota a la pista de l’UE Gaudí “B”, on la diferència era ja de 15 punts (36-21). El bon inici dels blaus es va anar diluint conforme avançava el partit i la diferència es va anar pujant pels barcelonins malgrat al darrer període, els de Marc Teixidó van millorar les seves prestacions per ajustar el marcador final.

Enric Sánchez va tornar a ser el millor dels blaus, amb 13 punts en 26 minuts jugats..

Primera Territorial femenina

Segona victòria de les noies de Gramenet BC que s’estan acostumant a jugar (i guanyar) partits igualats, en aquest cas a la pista de Dominiques Barcelona (46-52). Igualat a la primera part del partit amb empat a 25 als descans malgrat la lleugera superiorat de les locals en el primer quart, que es va allargar fins el darrer període quan quasi a la meitat del mateix les colomenques va marxar una mica en el marcador però suficient per guanyar el partit.

La millor jugadora del partit va ser la jove Diana Rodríguez, amb 14 punts en 24 minuts jugats

Primera Territorial masculina

El CB Santa Coloma “C” perd el seu primer partit de la temporada a la pista del Bàsquet Alella (70-46), sobretot per un mal inici i un mal final de partit, encaixant dos parcials de resultats de -14 i de -18 respectivament. En el segon i tercer període els vermells van jugar millor i van aconseguir eixugar la desavantatge fins el 6 punts del 42-36 del final del tercer període però l’encert exterior dels locals (5 triples gairebé seguits a l’últim període) va evitar una remuntada colomenca.

Alex Redón, amb 13 punts en 23 minuts i Joel Enrique, amb 12 punts en 29 minuts jugats, van ser els millors del CB Santa Coloma “B”..

Partit sense història per Gramenet BC “A” que guanya còmodament al Bàsquet Pratenc 2 per 76 a 48 i suma d’aquesta manera la segona victòria en dos partits jugats. Poca història va tenir el partit, amb domini local des de la primera cistella, amb una diferència que va anar pujar paulatinament fins el marcador final.

El triangle Gregorio Tatis, Jordi Ramírez i Mario Barragan (13, 11 i 12 punts respectivament) van ser el motor de l’equip que entrena Toni Aragón.