Resum Jornada Sènior: Vulguem o  no, seguim "fifty-fifty"

Article publicat el 28 de novembre de 2023

Una setmana més el balanç victòries-derrotes dels equips sèniors colomencs segueix en aquest 50% aproximat sense que podem sortir d’aquests guarismes, sempre que siguin positius. Destacades victòries de CB Santa Coloma “B”, a la Primera Catalana, Draft Gramenet “B”, a la Segona Catalana i Gramenet BC, a la Primera Territorial.

Supercopa femenina

Una victòria més de Draft Gramenet, i van 9 en 10 partits, en aquest cas, a la pista de del SAMÀ Vilanova per 50 a 68, un partit dominat des de ben d’hora. I es que les colomenques van ser sorpreses per les locals, amb un 11-4 inicial, respòs per un parcial de 0-16, que liquidava el primer període (11-20) i que cimentava la victòria ja que al descans la diferència ja havia augmentat fins els 17 punts (23-40). La segona part va ser un tràmit per l’equip de Víctor Calzado, que una setmana més, lidera la classificació, amb un BF Manresa que tampoc baixa el ritme.

Anna Gamarra, amb 16 punts en 19 minuts i Andreea Cojocariu, amb 13 punts i 2 triples, en 15 minuts, en el seu millor partit del mes.

Copa Catalunya masculina

Ensopegada del CB Santa Coloma al Juan del Moral davant del CB Artés (68-73) en un partit força igualat on la creu va caure del costat dels vermells. Una primera part molt igualada on els visitants manarien al final del primer període (20-22) i els colomencs ho farien mínimament al descans (41-40). Al tornar de vestidors, dos parcials del CB Artès li van servir per agafar unes primeres diferencies (53-58, al final del tercer període) fins que els d’Alberto Torres van ajustar el partit a manca de 2 minuts (63-64) però el major encert visitant va certificar la derrota davant del líder.

Una setmana més, el jugado més destacat ha estat Ferran Arqués, amb 17 punts en 29 minuts.

Primera Catalana femenina

No va donar cap opció al final del partit, el líder de la competició, el BF Manresa “B” al Bàsquet Neus (53-44) que deixa a les blaves en una posició difícil classificatòria. Les locals van tenir un encert molt gran en el primer període que deixaria un panorama complicat a l’equip de Jordi Balagué (24-9) que no obstant, van arreglar-ho al segon període al guanyar el parcial per 9 punts i 33 a 27 al descans. Més millora tornant de vestidors, amb un 40-30 al final del tercer període però aconseguit l’empat a 42 a manca de 8 minuts per el final, les colomenques no va poder rematar la feina in parcial de 11-0 va dictar sentencia.

Ainoa Madueño (12 punts en 35 minuts) i Txell Bonamusa (1o punts en 22 minuts), que tornava d'una lesió, van ser les jugadores més destacades del partit.

Primera Catalana masculina

Gran victòria com local del CB Santa Coloma “B” davant de La Salle Manresa per 82 a 61 que situa als vermells en el quart lloc de la classificació. Dominadors des del primer minut del partit, el 28-14 de final del primer període marcaria el partit, on en el segon període va haver treva i els colomencs mantenint distància al descans (43-29). Segon cop d’efecte al tercer període on els de Xavi Grau, ja van superar la vintena de punts a favor (67-44 al final del tercer període), i que ja no tindria conseqüències el darrer quart.

Els jugadors vermells més destacats van ser Mario Barrientos, amb 16 punts en 29 jugats i Alex García, amb 14 punts en 18 minuts de joc.

Txell Bonamusa, una de les jugadores destacades en la derrota del Bàsquet Neus a Manresa / Fotografia: Bàsquet Neus

Segona Catalana femenina

Draft Gramenet “B” li treu el liderat i la imbatibilitats a Lluïsos de Gràcia “B”, en una gran victòria a la seva pista (49-51), en partit dominat majoritàriament per les grogues i negres. 4-14 en el primer període i 21-30 al descans donaven el domini a Draft Gramenet “B” que seguiria amb la mateixa dinàmica al tercer quart on també l’acabaria triomfant (34-38). Però l’equip d’Aleix Marín es va desconnectar durant 6 minuts el que permetre a Lluïsos de Gràcia “B”, posar-se per primer cop en el partit per davant (44-41) però tres triples seguits de les colomenques van sentenciar el partit.

Paula Orozco, amb 15 punts i tres triples, en 26 jugats i Alba Arroyo, amb 13 punts i també 3 triples, en 19 minuts jugats, van liderar al seu equip.

"Una setmana més el balanç victòries-derrotes dels equips sèniors colomencs segueix en aquest 50% aproximat sense que podem sortir d’aquests guarismes, sempre que siguin positius. Destacades victòries de CB Santa Coloma “B”, a la Primera Catalana, Draft Gramenet “B”, a la Segona Catalana i Gramenet BC, a la Primera Territorial"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus trenca la ratxa de resultats dolents amb una convincent victòria a La Colina, davant de l’UE Claret “B”, on un primer període molt renyit (15-16) va donar pas a un segon quart d’iniciativa blava que es definiria gràcies als tres triples consecutius només comença un segon període que acabaria 32 a 27 pel Bàsquet Neus. Més igualat en la represa que finalitzaria el tercer període, amb un 40-37 encara local i que deixaria el darrer període obert, fins a manca de tres minuts quan els de Marc Teixidó marxarien amb un bon parcial de 9-0.

El millor del partit va ser Raul Madueño, amb 14 punts i 4 triples en 22 minuts de joc.

Primera Territorial femenina

Cop d’efecte de Gramenet BC a la pista del QBasket Sant Cugat (50-53) a qui agafa al capdamunt de la classificació, on les grises van dominar el partit i només van tenir problemes en el tercer període. Domini en la primera part del partit, en un escenari molt igualat, per l’equip de Nayara Aguilera (8-10 al primer període i 17-19 al descans), per retrobar-se al tercer període i les locals es van fer fortes des del tir exterior, amb una màxima diferència de 6 punts (37-31) però que es va arreglar al descans gràcies a un triples de Clara Domínguez (39-36). Igualtat al darrer període quan el millor encert des del tir lliure de Gramenet BC va acabar decidint un partit que te regust de lideratge.

La jove Diana Rodríguez va recuperar el seu millor nivell en aquest partit, amb 16 punts en 26 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

La derrota com locals del CB Santa Coloma “C” davant del Basket Esplugues (45-59) deixa als vermells cuers del seu grup i hauran de trencar en breu la seva sèrie de derrotes. Els de Rubén Santamaría van ser superats en un mal inici de partit, essent superats en el primer període per els visitants (9-22) i que millorarien en el segon període gràcies a la insistència de Marca Arredondo i Víctor Iglesias, únics anotadors del seu equip que arriba en aquest període amb un 22-30 al descans. Un parcial de sortida del Basket Esplugues, els tornava a posat +15 i malgrat els intents de recuperació del CB Santa Coloma “B”, la victòria va marxar lluny del Juan del Moral.

El millor jugador del partit va ser Marc Arredondo amb 23 punts i 2 triples, en 27 minuts jugats.

Derrota de Gramenet BC “A” a casa davant d’un rival directe. CEJ L’Hospitalet (63-68) on els de Toni Aragón no van saber aprofitar el bon inici de partit, amb un 20-10 al final del primer període. Els hospitalencs van millorar en els següents dos períodes, amb un empat a 33 al descans i responen al tercer període a les estirades en el marcador locals, arribant al final del període ja amb avantatge (45-49). Un parcial de 0-7 cap al minut 6 impediria la victòria grisa malgrat els esforços del capità Jordi Ramírez, que anotaria els 7 dels darrers 9 punts del seu equip.

Jordi Ramírez (16 punts i 3 triples en 28 punts) i Miracle Osamu (13 punts en 32 minuts), van ser els protagonistes de Gramenet BC "A".