Resum Jornada Sènior: Una jornada salvada per els equips femenins

Article publicat el 5 de desembre de 2023

Jornada amb un gran percentatge de derrotes i només 3 victòries, dues femenines amb dos equips amb gran forma, Draft Gramenet (Supercopa) i Gramenet BC (Primera Territorial) i un masculí, en gran forma, CB Santa Coloma “B” (Primera Catalana masculina), però que no han aconseguit arrossegar a la resta d’equips sèniors colomencs en aquesta jornada.

Supercopa femenina

Draf Gramenet continua imparable i en un igualat partit supera a La Bastida al CEJ L’Hospitalet per 50 a 48, del que si ara es separa dues derrotes més. Primer període igualat, amb un 9-10 visitant i que permetia a les grogues, gràcies al seu encert des de la línia de 3 punts, dominar gran part del segon període però la resposta visitant va ser de la mateixa manera per un 25-28 al descans. Més igualat al tercer acte on semblava que el CEJ L’Hospitalet marxaria en el marcador però les colomenques, remuntarien i per primer cop es situarien a final de període per davant (50-48). En el darrer període, màxima igualat, trencada a manca de 3 minuts per 5 punts consecutius de Maria Laborda que van fer impossible la victòria visitant.

Gran partit de Marina Laborda, amb 13 punts en 32 minuts, inclòs 1 triple.

Copa Catalunya masculina

Sense opcions per el CB Santa Coloma en la seva visita a l’AE Minguella “A” (80-48) on els vermells es van trobar ja per darrera del marcador molt d’hora. I es que en el minut 5 de partit el marcador era ja de 15-2, esmenat lleugerament al final del primer període (17-10) i donaria pas un període dur per els colomencs ja que els badalonins van ser força superiors arribant amb un +21 al descans (43-22).  Les esperances del CB Santa Coloma es van esvair en el tercer període quan els locals no posaven el peu al fre i la diferencia ja superava la trentena de punts (60-29 al final del tercer període). El darrer quart ja va ser història.

Enric Curtó i Jesús Morales, tots dos amb 9 punts, en 26 i 18 minuts respectivament, van ser els més destacats del partit.

Primera Catalana femenina

Derrota a La Colina del Bàsquet Neus en el derbi comarcal davant del CB Joventut de Badalona “B” (51-63) on les visitants van ser superiors a la pròrroga que decidiria el partit. Igualtat als inicis de partit trencada al final del primer període per les verd i negres (11-17) i que tindria la mateixa tònica en el segon quart per un 21-25 al descans. Tornant de vestidors les visitants posarien la directe i agafarien una màxima diferència de 14 punts a favor, transformat en 11 al final del període (29-40) i que les locals van respondre amb un parcial de 16-0 en el darrer període i una cistella de Laura González forçaria la pròrroga. Les blaves pagarien l’esforç de la remuntada a l’anterior període i el CB Joventut de Badalona “B” no perdonaria.

Les jugadores més destacades van Ainoa Madueño, amb 14 punts en 38 minuts de joc, i Laura González, amb 11 punts en 21 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

El tercer lloc de la classificació i superar a un rival directe va ser el gran premi a la victòria del CB Santa Coloma “B” a la pista de l’AE Minguella “B” (73-81) on retornava l’entrenador dels vermells, Xavi Grau, després de varies temporades amb els badalonins i amb el tècnic de l’AE Minguella “B”, Quim Solà, ex-coach del primer equip del CB Santa Coloma. Un primer per els visitants (18-23) i un segon període per els locals (49-46) deixava una segona part del partit on els colomencs començarien a posar la base de la seva victòria dominant el tercer període (60-64) i fer fàcil la vicòria al darrer quart.

Alex García va ser el  millor jugador del partit amb 23 punts anotats en 29 minuts jugats.

Marc Arredondo, el més destacat del seu equip, a la Primera Territorial / Fotografia: Joan Soler

Segona Catalana femenina

Victòria de Draft Gramenet “B” a casa davant de L’EPSA (59-46) que continua sumant malgrat va ser un partit de dues cares. I van ser dues cares perquè el primer període (9-11) i el segon període (23-25) van ser d’iniciativa de l’equip barceloní però tot canviaria tornant del descans ja el tir exterior groc va començar a marcar diferències  i les primeres avantatges per les locals no van tardar en aparèixer. I iniciant el darrer període amb un 39 a 33 les diferències poc a poc van a anar pujant (52-38 a manca de tres minuts) confirmant la quarta victòria consecutiva i el cinquè lloc a la classificació.

Alba Arroyo (14 punts i 22 minuts) i Elena Sierra amb 12 punts en 16 minuts, van ser dues de les jugadores més importants del seu equip.

"Jornada amb un gran percentatge de derrotes i només 3 victòries, dues femenines amb dos equips amb gran forma, Draft Gramenet (Supercopa) i Gramenet BC (Primera Territorial) i un masculí, en gran forma, CB Santa Coloma “B” (Primera Catalana masculina), però que no han aconseguit arrossegar a la resta d’equips sèniors colomencs en aquesta jornada"

Segona Catalana masculina

Bàsquet Neus només va poder competir en el primer període a la seva visita al CB Cornellà “B” (79-50) i en especial un mal darrer període que va enfonsar en el marcador als blaus. Bona sortida de partit dels de Marc Teixidó però ràpidament els locals entrarien en el partit dominant el primer període (16-15) i on la mateixa història es repetiria al segon quart però amb major distància per els cornellencs al descans (38-28). Després d’un competit tercer període on el CB Cornella “B” seria guanyador al punts (59-44) va arribar un darrer període on els blaus només van anotar dues cistelles en joc i veurien el marcador final.

Christian Hernández va a tornar a ser, una setmana més, el millor jugador del seu equip amb 15 punts en 27 minuts jugats.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC continua en estat de gràcia i supera “in extremis” al Poliesportiu del Raval a l’UE Sant Cugat Negre, un dels colíders, per 58 a 57. Les vallesanes van avançar-se mínimament en el primer període (9-11) i l’equip de Nayara Aguilera va tornar-li aquest mínim domini al descans (23-22). A la represa, el bon inici colomenc (29-22) es va neutralitzar amb un parcial de l’UE Sant Cugat Negre de 2-17 que portaria a les visitants per davant només començar el darrer període (33-39). Però l’equip colomenc no donaria cap pas enrere i manca de 2 minuts amb un partit igualat la cistella final de Clara Domínguez va retenir la victòria per Gramenet BC.

Diana Rodríguez va estar fora de sèrie amb 22 punts anotats en 27 minuts jugats.

Primera Territorial masculina

Derrota del CB Santa Coloma “C” a la pista de l’AEE C. Cultural BDN “A” (72-64) on els de Ruben Santamaria van ser dominadors del partit fins el minut 24 de partit. Bon inici de partit, amb els primers 8 punts de Pablo Pintor, i que deixaria el primer període en un 12-14 oferint el CB Santa Coloma “C” la seva millor versió en el segon període en aconseguirien una màxima diferència de 13 punts que es quedarien en 8 al descans (32-40). L’inici del tercer període seria favorable al vermells però a partir del minut 4, els badalonins van despertar i amb un parcial de 17-0 que el portaria per davant al final del període (54-49). El darrer període va fer que els colomencs anessin, per poc, darrera en el marcador però la gran quantitat de tirs lliures locals, no permetrien la recuperació vermella.

Marc Arredondo torna a tenir protagonisme amb 17 punts anotats, en 27 minuts jugats, millorant l’actuació de la jornada anterior.

Segona derrota de Gramenet BC “A”, en aquesta casa como visitant, davant d’El Círcol Veterans (66-52) on van començar be però l’equip es va anar diluint conforme el partit avançava. Bona sortida (2-12) dels de Toni Aragón que va contrarestada per els badalonins amb una altra parcial i en 13-17 en el marcador al final dels primers 10 minuts, però tot va canviar al segon quart quan els badalonins van donar la volta al partit (29-25). Després dels descans, igualtat màxim amb un 43-42 el minut 7 però d’El Círcol Veterans van tornar a marxar en el marcar per aconseguir un 53 a 42 al final de període i que marcaria el camí del darrer període on Gramenet BC “A” no va poder recuperar el terreny perdut.

El jugador més destacat va ser Mario Barragan amb 13 punts en 25 minuts jugats, inclosos 3 triples.