Resum Jornada Sènior: Cap de setmana de millora progressiva

Article publicat el 21 de novembre de 2023

El balanç de resultats dels equips sèniors colomencs segueix sobre el 50% però superant aquesta setmana el llindar en positiu on no han fallat els valors segurs com Draft Gramenet a la Supercopa femenina o Gramenet BC a la 1a. Territorial, també femenina.

Supercopa femenina

Draf Gramenet continua imparable com líder de la competició amb el mà a mà amb el BF Manresa i en aquesta jornada la seva “víctima” va ser l’AB Premià (56-31), amb una victòria cimentada a l’inici del segon període. El primer període igualat (14-14) on les visitants estaven dintre del partits gràcies al tir exterior va donar pas en un inici de segon període amb un parcial de 15-0 que va trencar el partit amb un 33-20 al descans. La superioritat va seguir essent per l’equip que entrena Víctor Calzado que augmentaria la diferència paulatinament fins el 56 a 31 final.

Merche Carrillo i Clara Hernández, totes dues amb 9 punts anotats, en 21 i 24 minuts jugats respectivament, van ser les millors del partit.

Copa Catalunya masculina

Derrota del CB Santa Coloma a la pista del CB Argentona “A” (75-66) on un mal segon temps va condemnar als d’Alberto Torres. Competit primer període on els locals va colpejar primer (27-21) i que va provocar la reacció en el segon període dels colomencs que van fer uns extraordinaris segons 10 minuts, signat un parcial de 5-23 i que deixava el marcador favorable al descans de 32 a 44. Però no tot va ser tant fàcil tornant de vestidors, ja que el CB Argentona “B” va recuperar-se, empatant el partit a 52 al final del tercer període i afrontant en millor condicions el darrer quart on dos “fuetades” van trencar el partit davant de la impassibilitat dels vermells.

Ferran Arqués, amb 14 punts en 23 minuts i Miguel Ortiz, amb 13 punts en 19 minuts jugats van destacar per part del CB Santa Coloma.

Primera Catalana femenina

Complicada derrota del Bàsquet Neus a casa davant del BC Fontajau (30-61) on les blaves van patir de manera considerable la gran quantitat de baixes de la seva plantilla. Les blaves no van tenir cap opció, especialment al segon període on només van anotar 2 punts i on les gironines deixarien el marcador als descans amb un molt complicat 8-31. Les colomenques van millorar a la segona part però insuficient per recuperar terreny al marcador.

Aran Ortells (25 minuts) i Ainoa Madueño (34 minuts) van anotar 6 punts per ser les més destacades del partit.

Primera Catalana masculina

Ajustadíssima victòria del CB Santa Coloma “B” a la pista del CB Matadepera Taronja (76-77) on un 2+1 final de Jose Antonio Cabrera va ser decisiu. Molt tirs lliures en un primer període guanyat per els vermells (18-22) i mateixa dinàmica al segon període però favorable al CB Matadepera Taronja, que dominaria al descans (39-36). Tornant dels vestidors, el CB Santa Coloma “B” es va veure sorprès per els locals que veien com marxaven a l’inici del darrer període amb una diferència de 17 punts favorables (65-48) però amb insistència i sobre encert exterior, els colomencs va igualar el partit i Jose Antonio Cabrera va decidir al sospir final.

Víctor Rubio va tornar el millor jugador dels vermell, amb 23 punts i 2 triples anotats, en 27 minuts jugats.

Clara HErnández, una de les jugadores destacades aquest cap de setmana de Draft Gramenet a la Supercopa / Fotografia: El Mirall.net

Segona Catalana femenina

Victòria treballada de Draft Gramenet “B” a la pista del Reus Deportiu (44-56), altra hora un dels fixes a Lliga Femenina 2, dominant el partit a nivell general. Una bona sortida de partit (0-9) ja va encaminar (0-9) el matx amb el 9-15 del primer període però es que en el segon quart, dos triples seguits d’Alba Arroyo van tornar a trencar el partit altra vegada, amb un 21-30 al descans. La segona part va ser de control per part de l’equip d’Aleix Marín, amb diferències a favor entre els 8-10 punts.

Tres jugadores van anotar 9 punts: Paula Pujante (21 minuts), Alba Arroyo (19 minuts) i Martina Peña (19 minuts).

"El balanç de resultats dels equips sèniors colomencs segueix sobre el 50% però superant aquesta setmana el llindar en positiu on no han fallat els valors segurs com Draft Gramenet a la Supercopa femenina o Gramenet BC a la 1a. Territorial, també femenina"

Segona Catalana masculina

Nova derrota del Bàsquet Neus, en aquest cas a la pista del SE Sant Joan de Mata per 80-71 on la reacció a la segona part va ser insuficient per recuperar el partit. I es que el primer període va ser igualat (20-15) però els blaus es van deixar anar en un mal segon període on els locals no van perdonar i marxarien al descans amb una diferència per dels 20 punts (43-22). Els colomencs va millorar a la segona part però el seu treball va ser insuficient (66-49 al final del tercer període) ja quan es van apropar més, van ser als 9 punts de diferència final.

Christian Hernández va ser el jugador més destacat amb 18 punts en 25 minuts, seguit de Raul Madueño, amb 13 punts en 17 minuts de joc.

Primera Territorial femenina

Gramenet BC comparteix liderat amb UESC Sant Cugat a qui visitarà la propera jornada i CB Roser “C” després de la victòria al Poliesporiu del Raval davant de l’AE Badalonès per 55 a 40. I no van començar be les coses ja que les badalonines sorprendrien a l’equip de Nayara Aguilera en el primer període (10-18) però es van refer abans d’arribar als descans per igualar el matx (25-23). Tot seguiria igualat al final del tercer període (32-31) però tot canviaria al darrer quart quan les grises, amb Helena Domínguez i Natàlia Ibañez com responsables, sentenciarien el partit.

Natalia Ibañez, amb 19 punts i 31 minuts, i Helena Domínguez, amb 16 punts i 25 minuts van ser les jugadores més encertades del partit.

Primera Territorial masculina

CB Santa Coloma “C” obté una nova derrota i que no van tenir cap opció a la pista del CB Argentona “B” (90-67), especialment a partir del segon període. Un igualat primer període (28-20) va servir per que els locals marxessin només començar el segon quart, superant els 10 punts (39-20 al finalitzar el parcial inicial). El 49-32 del descans ja es va fer molt coll amunt per els vermells que van intentar competir la resta del partit.

Alex Redón i Marc Arredondo van ser els dos jugadors més destacats amb 15 punts en 21 minuts i 20 minuts de joc, respectivament

Gramenet BC “A” repeteix victòria una jornada després, la pista de l’AE Sant Andreu de Natzaret “B” (53-67), gràcies a una excel·lent segon període de partit. Els jugadors de Toni Aragon van començar be però es van deixar sorprendre al final del primer període (16-13) fet que va ser un toc d’atenció per la resta del partit. Amb un empat a 28 al descans, els grisos van executar un parcial de 0-11 només retornar al partit i que els serviria de “llançadora” per la resta del partit.

El millor jugador del partit va ser Gregorio Tatis, amb 16 punts i 3 triples, en 24 minuts jugats.