Resum fases 4-5 de juny. Un ascens i molt bones actuacions

Article publicat el 6 de juny de 2022

El recent cap de setmana passat ens ha portat l’ascens a la Tercera Catalana del sènior femení de Gramenet BC i excel·lents actuacions del representants colomencs en les diferents fases finals jugades, incloent un campió infantil femení de la fase final de Nivell A2.

Al Poliesportiu del Raval, el sènior femení de Gramenet BC no va deixar escapar la oportunitat de tenir el factor pista del seu costat per guanyar el Campionat de Barcelona de la categoria Sots 25 i aconseguir també la seva plaça la propera temporada per la Tercera Catalana.

L’equip que entrena Dani Arcas, va superar en les semifinals al Nou Bàsquet Olesa “B” per 64 a 47 i al BF Castelldefels “B” en la final per 61 a 27, on després d’un inici de nervis van encarrilar la victòria a partir del segon període.

A la categoria junior, dos representants de la ciutat. El junior femení de Gramenet BC va quedar en tercer lloc de la fase final de Nivell A que es va jugar a Santpedor (Barcelona). Les colomenques van caure a  les semifinals davant l’equip local, el CB Santpedor per 43 a 54 però es referien en el partit per el tercer i quart lloc, superant al CBF Manresa 1 per un ajustat 36 a 39.

Carlos Escudero, amb el número 12, i el seu equip, celebrant l''exit a les fases d'aquest cap de setmana / Fotografia: AE Minguella

També a junior, i a nivell individual, el jugador colomenc Carlos Escudero, va jugar amb el seu equip, l’AE Minguella “B”, la fase final de la Copa Federació del Campionat de Catalunya de 1r. Any, amb seu a Viladecavalls. Carlos i el seu equip van caure a les semifinals davant del CE Sant Nicolau 4 (66-75), futur campió de la competició, on el jugador colomenc va ser el millor (16 punts anotats). En el tercer i quart lloc, victòria per els badalonins per 70 a 67 davant del B. Girona U17 Blanc

"Al Poliesportiu del Raval, el sènior femení de Gramenet BC no va deixar escapar la oportunitat de tenir el factor pista del seu costat per guanyar el Campionat de Barcelona de la categoria Sots 25 i aconseguir també la seva plaça la propera temporada per la Tercera Catalana"

A la categoria infantil, l’entrenador colomenc Darwin Iglesias, entrenador de l’infantil masculí de l’UB Mir, i també el seu director tècnic, va participar en la fase final del Campionat de Barcelona a Nivell A1, que just es va jugar a Montcada i Reixach, al Pavelló Miquel Poblet. L’equip de Darwin va superar els quarts de final davant del Joventut Les Corts (65-76) però va perdre a les semifinals davant de l’UE Mataró (66-73) tancant un molt més que satisfactòria temporada.

L’infantil femení de Gramenet BC, després de ser segones a fase regular, es colar en la fase final de Barcelona a Nivell A2, jugada a Santa Coloma de Cervelló i van acabar essent campiones. En la eliminatòria de quarts de final, van superar de manera clara al Santa Rosa de Lima per 58 a 17, mentre que a semifinals van fer el mateix amb el CB Parets (52-40). A la final, es trobarien amb l’equip local, el CB Montpedròs a qui guanyarien després d’un igualat partit (52-55).

A preinfantil masculí, excel·lent temporada del CB Santa Coloma, que finalitzar en quart lloc en la final A8 del Campionat de Barcelona de Nivell A1 de la categoria que s’ha jugat aquest cap de setmana passat a L’Hospitalet de Llobregat. Els vermells van guanyar en quarts de final a l’AE Sant Andreu de Natzaret de Badalona per 69 a 52 però no van poder a les semifinals amb el Bàsquet Sant Pere de Terrassa Vermell en un ajustat partit (52-56). En el partit per el tercer i quart lloc, l’equip que entrena Dídac Arredondo va perdre davant del CN Terrassa “A” (59-51), fet que no ofusca la gran temporada feta per els colomencs on han estat els millors en les dues fases de temporada jugades.

Finalment, a la categoria mini, el jugador colomenc Joel Cazorla, i el seu equip, el CB Joventut de Badalona, es van proclamar sotscampions de Barcelona de nivell A1, en la Final A8 jugada a Mataró. En quarts de final, els badalonins van guanyar als locals, l’UE Mataró per 123 a 73 mentre que a semifinals superarien al Basket Almeda per un espectacular 111 a 103. En la final, el Barça va ser millor i guanyaria per 112 a 73, classificant-se això si, Joel i el seu equip, per ela fase final del Campionat de Catalunya de la categoria.