Punt i final a la temporada amb quatre títols colomencs

Article publicat el 12 de juny de 2023

La darrera jornada de competició a Catalunya ens deixa a un campió col·lectiu de Barcelona i a tres campions individuals de Catalunya, en la història del basquetbol colomenc a la temporada 2022-2023.

Junior masculí Interterritorial

SESE “A”, equip dels jugadors colomencs Arnau Palanca i Denis Sputai, vam quedar finalment en el 4art lloc de la final A4 jugada a Cervera després de perdre a les semifinals amb el Barça “B” per 82 a 39 (0 punts en 12 minuts per Arnau i 2 punts en 22 minuts per Denis), mentre que en el partit per el tercer i quart lloc derrota davant de La Salle Manresa (67-70) on Arnau Palanca  no va jugar, per lesió en el partit anterior i Denis Sputai va ser més incisiu amb 6 punts en 27 minuts de joc.

Junior masculí Nivell B

Bàsquet Neus “B” es va proclamar campió de Barcelona, al superar al CB Nou Barris (70-60) en la final de la Final A8 jugada a La Colina. Els blaus no van deixar escapar el factor pista i van guanyar als quarts de final al CEB Navarcles Negre (75-35) i a les semifinals a La Salle Manresa (62-52).

Cadet masculí Interterritorial

Manel Muñiz va sumar un nou campionat de Catalunya al seu historial esportiu a Cunit, amb el Barça “B” que es va imposar en el final al Sabadell BQ Valles CM U16 per 65 a 54 i anteriorment a les semifinals al BC Andorra Vermell per 73 a 61. L’entrenador colomenc suma el seu desè títol de Campió de Catalunya. Espectacular!.

Daniel Martínez i Andrea Morón, nous campions de Catalunya Infantil Interterritorial / Fotografía cortesia de: Daniel Martínez

Infantil Interterritorial femení

Gairebé per sorpresa Andrea Morón, apareix des de Galicia després de guanyar el Campionat d’Espanya amb l’infantil del CB Joventut de Badalona, per jugar la Final A4 Interterritorial amb l’infantil 1 de les badalonines, unint-se al tècnic colomenc, Daniel Martínez, començant per la victòria a semifinals davant del Maresme Boet Mataró, on la colomenca va jugar 10 minuts, quedant-se sense anotar. A la final, davant del Barça CBS (65-67), Andrea va estar més encertada, amb 5 punts en 15 minuts de joc. Quina temporada per la petita de la nissaga Morón, sumant dos campionats de Catalunya i un d’Espanya, en un mes. Per Daniel, serà el seu segon Campionat de Catalunya, l’anterior, amb el CB Grup Barna.

"La darrera jornada de competició a Catalunya ens deixa a un campió col·lectiu de Barcelona i a tres campions individuals de Catalunya, en la història del basquetbol colomenc a la temporada 2022-2023"

Infantil masculí Interterritorial

Al Pavelló Nou La Gamba, de Vilafranca del Penedès, la sort no va estar de part dels tres jugadors colomencs de l’AE Sant Andreu de Natzaret (Àlex Estor i els “mellis”. Adrià i David Sánchez) que van quedar en quart posició d’aquest Final A4. A les semifinals, van ser superats per el Barça “B” (100-55), amb 10 punts en 23 minuts d’Àlex Estor, 15 punts en 26 minuts jugats d’Adrià Sánchez, i 4 punts en 16 minuts de David Sánchez  mentre que en el partit per el tercer i quart lloc seria millor el  CE Sant Nicolau 1 per 47-42 (el “target” dels colomencs va ser: 13 punts en 39 minuts d’Àlex Estor, 15 punts en 29 minuts jugats d’Adrià Sánchez, i 0 punts en 21 minuts de David Sánchez).

Mini masculí Nivell A1

El Basket Almeda del jugador colomenc Adrià Ruiz va finalitzar en tercer lloc al caure en el primer partit amb el SESE “A” (63-59), futur campió de Catalunya, amb el CB Joventut de Badalona “A” (65-72) i guanyar al Sabadell BQ Valles MM U12 (87-40), el que confirmava el tercer lloc final.

Mini femení Nivell A1

No va poder ser, i malgrat jugar com local, l’UE Mataró de l’entrenador colomenc Toni Sáez va competir en tots els partits però finalment va acabar en el quart lloc de la lligueta de la fase final de Nivell A1. Les mataronines van caure amb CB Joventut Badalona 1 (53-61), Femení Sant Adrià 1 (70-62) i Barça CBS “A” (64-57)..