L’interès es queda a la Segona Catalana

Article publicat el 26 d'abril de 2023

Donats els resultats d’aquesta jornada dels sèniors femenins, l’interès per les jornades finals es centra a la Segona Catalana, ja que tant a la Copa Catalunya com a la Tercera Catalana, els objectius ja son inassumibles.

Després dels resultats de la jornada anterior, els tres darrers partits oficials del Draft Gramenet son inexistents a nivell de classificació pel que les grogues i negres intentaran finalitzar la temporada amb un molt bon sabor de boca.

I en el primer dels partits, una clara victòria davant del SAFA Claror al Poliesportiu de La Bastida (70-54) on l’equip de Toni Sáez va ser superior a partir del segon període on va supera la desena de punts d’avantatge (35-22) i especialment tornant de vestidors on un parcial de 17 a 2 en els primers set minuts de període van sentenciar el partit, ja que les colomenques marxarien de 23 (56-33) al final del quart. El darrer període va ser més tràmit que una altra cosa i les barcelonines van aprofitar per reduir un pel la diferència.

A la Segona Catalana, Bàsquet Neus continua en busca del segon objectiu, després de signar l’ascens, i no es un altre que quedar en primer lloc per jugar la Final A4 de Segona Catalana, i en aquesta jornada va completar una nova victòria davant d’un dels equips de la part baixa de la classificació, el CB Sant Josep de Badalona (73-40).

Fotografia: elprimer.cat

L’equip blau va dominar el partit a la Colina des del primer minut, guanyant per 12 punts, al final del primer període (22-10), i amb una diferència que seguiria incrementant-se conforme aniria avançant-se el partit: 40-21 al descans i 53 a 31 al final del tercer període. Al darrer període, la maquinaria blava seguiria funcionant i superaria la trentena de punts de diferència.

"Donats els resultats d’aquesta jornada dels sèniors femenins, l’interès per les jornades finals es centra a la Segona Catalana, ja que tant a la Copa Catalunya com a la Tercera Catalana, els objectius ja son inassumibles"

Draft Gramenet va aconseguir una victòria que val el seu pes en or, a la pista del CE Diagonal Mar (59-65), rival directe, aquí agafa i supera en la classificació mantenint a favor l’average i aprofita l’ensopegada de l’EPSA per fugir momentàniament de la promoció de permanència.

L’equip de David Calpe va sortir amb dubtes en el partit però una excel·lent reacció al final del període, amb un un 0-10 de parcial, col·locava a les colomenques amb un 9-19 esperançador al final del primer període però les locals reaccionarien igualarien el partit al descans (25-26). Però la primera pedra de la victòria de Draft Gramenet va ser un gran tercer període on el lideratge d’Andreea Cojocariu va ser necessari per agafar el capdavant del marcador (42-50) i que no el deixarien anar fins sonar la botzina final, malgrat l’intent de reacció local.

A la Tercera Catalana, segona derrota seguida de Gramenet BC davant d’un rival directe, en aquest SAFA Claror “B” (47-39) que les supera a la classificació i les fa baixar fins a la sisena posició.

Les grises van competir tot el partit, de fet es van posar per davant al descans (23-29) després d’un esprint final amb 0-7 favorable, i que continuaria al tercer període on les locals els hi tornarien el parcial de final de període per 34 a 33 que donava inici al darrer quart. En aquest moment, SAFA Claror “B” que portava la inèrcia de l’anterior període, trencarien el partit, anant-se amb la màxima diferència fins aquell moment, fent inútil la reacció grisa.