Camí de les classificacions per les fases finals de les Lligues Catalanes

Article publicat el 25 de setembre de 2023

La darrera jornada de les Lligues Catalanes FEB ha portat a una bona part dels representants colomencs a les següents fases de la competició.

Lliga Catalana Lliga Femenina Challenge

Amb el darrer partit pendent per jugar davant del CB Joventut per part del Lima Horta de la jugadora colomenca Núria Barrientos sense cap tipus d’aspiració classificatòria, ja que el Boet Maresme Mataró era campió matemàtic, ja era tot tràmit.

L’equip de Núria va perdre en aquest partit de manera clara davant de les badalonines per 78 a 35, amb 6 punts (2/4 en tirs lliures i  2/6 en tirs de 2 punts) en 21 minuts jugats, per part de la jugadora de Santa Coloma.

Lliga Catalana LEB

El partit de tornada de la eliminatòria prèvia per l’UE Mataró d’Albert Viñallonga Gómez a la pista del CB Santfeliuenc va ser tant igualat que el d’anada però els mataronins van fer bona la diferència de 8 punts (73-65) i només van cedir per 3 punts (69-66) i es classifiquen per la fase final. Aquesta fase final es jugarà a Lleida, al Pavelló Barris Nord, i jugaran la semifinal davant l’amfitrió, el Força Lleida.

El jugador colomenc no va tenir gaire presència en el partit, amb 5 minuts jugats, quedant-se sense anotar en l’únic tir de 3 punts que va intentar.

Lliga Catalana Femenina 2

La victòria a la darrera jornada de l’UE Mataró de l’entrenador Toni Sáez i la jugadora Marta Arbizu davant del Força Lleida (71 a 63) va permetre a l’equip dels representants colomencs ser segones de grup i classificar-se per jugar la fase final de la competició.

Marta Arbizu va ser la millor del seu equip, amb 18 punts (5/7 en tirs lliures, 5/11 en tirs de 2 punts i 1/3 en tirs triples)3, tot en 35 minuts de joc.

Excel·lent partit de Marta Arbizu en aquesta tercera jornada de la Lliga Catalana LF2 / Fotografia: UE Mataró

Lliga Catalana EBA

El 50% dels equips dels representats colomencs van assegurar el passi a la següent fase de la Lliga Catalana d’EBA, i seguiran un total de quatre esportistes colomencs endavant a la competició.

En el grup 1, tercera victòria en tres partits del CB Mollet de Javi Rodríguez davant del CB Salt (87-68) que els dona el primer lloc del seu grup d’aquesta fase prèvia.

Javi Rodríguez va fer un bon partit, amb 11 punts anotats, amb una carta de tir de 2/4 en tirs lliures, 3/5 en tirs de 2 punts i 1/2 en tirs del tres punts, en els 24 minuts que va estar a pista.

"La darrera jornada de les Lligues Catalanes FEB ha portat a una bona part dels representants colomencs a les següents fases de la competició"

En el grup 2, tercera derrota del Barça de l’entrenador assistent Sergio Vera a la pista del CB Martorell per un ajustat 81 a 78, que ja no servia de cara a la classificació, ja que els blaugranes ja no tenien opcions per passar a la següent ronda.

En el grup 3, la derrota voluminosa del CB Joventut de Badalona, que entrena César Saura a la pista del CB Vic (84-58) va impedir, que malgrat haver guanyat els primers dos partits, que els badalonins passessin a la següent fase de la competició, al quedar en el triple empat, en tercer lloc.

I en el grup 4,  tercera victòria també del Boet Mataró Maresme, en cas davant de SD Espanyol per 77 a 71, que els corona com primers de grup i amb accés directe a la segona fase de la Lliga Catalana EBA. Un repte més per els tres colomencs de l’equip, Daniel Barreña, com tècnic assistent, i Antonio Ruiz i Imanol Martínez, como jugadors.

Antonio Ruiz va jugar 27 minuts, anotant 13 punts, el millor del seu equip juntament amb el seu company Gerard Rodríguez i una estadística de 3/4 en tirs lliures i 5/9 en tirs de 2 punts.

Imanol Martínez va estar un pèl més discret, amb 5 punts anotats (1/3 en tirs lliures, 2/3 en tirs de 2 punts i 0/1 en tirs de 3 punts), en els 22 minuts de partit que va jugar.