Es baixa el teló en la darrera jornada FEB per els representants colomencs

Article publicat el 12 d'abril de 2023

La darrera jornada a les Lligues FEB no va ser bona per els representants colomencs però amb la majoria de casos ja definits, excepte a la Lliga Femenina Challenge, no va ser gaire important. Final doncs per Lliga Femenina Challenge, LEB Plata i Lliga Femenina 2, per els interessos colomencs. A la Lliga EBA li queda encara una jornada més.

El Lima Horta de Núria Barrientos estarà una temporada més (la seva segona) a la Lliga Femenina Challenge després de sortir airós d’un quàdruple empat per la permanència quan només guanyant al Picket Claret, un dels també equips implicats en no descendir.

L’equip de la jugadora colomenca no va poder aconseguir superar a un Picket Claret que la seva únic esperança era guanyar a la barcelonines i esperar i així va ser, ja que malgrat la victòria de Domusa ISB, l’altre implicat per la plaça de descens que restava, la derrota del Melilla Baloncesto La Salle i la del Lima Horta van provocar un empat entre aquests quatre equips, i va enviar a Lliga Femenina 2 al Domusa ISB.

Núria va acomiadar la seva primera temporada a la Lliga Femenina Challenge en el seu darrer partit, amb 4 punts, 5 rebots, 3 assistències (la segona millor del seu equip) i 9 de valoració (la tercera millor marca del Lima Horta). En els 30 partits jugats, la jugadora colomenca ha acabat amb 7.3 punts, 5.4 rebots, 1 assistència, 1 recuperació i 10.9 de valoració, en gairebé 25 minuts per partit.

A la Lliga Femenina 2, les dues representants colomenques van tenir un comiat amb derrota, ja sense jugar-se res a la darrera jornada, ja que l’UE Mataró de Marta Arbizu ja no podia entrar en la fase d’ascens i el CBF Cerdanyola ja es equip descendit a la Copa Catalunya des de fa unes jornades.

Marta Arbizu, detenint la penetració d'una jugadora del Basket Almeda / Fotografia: UE Mataró

L’UE Mataró va perdre a casa, el derbi mataroní davant del Boet Maresme Mataró (51-64) on Marta va fer un partit discret , amb 5 punts i 5 rebots i una valoració negativa de 1 mentre que el CBF Cerdanyola va caure a la pista del Basket Mallorca (71-61) amb poc protagonisme de Clara Díaz, que acabar el partit sense anotar, amb 1 rebot captura i 1 negatiu de valoració, en els 7 minuts que va jugar.

"Núria va acomiadar la seva primera temporada a la Lliga Femenina Challenge en el seu darrer partit, amb 4 punts, 5 rebots, 3 assistències (la segona millor del seu equip) i 9 de valoració (la tercera millor marca del Lima Horta). En els 30 partits jugats, la jugadora colomenca ha acabat amb 7.3 punts, 5.4 rebots, 1 assistència, 1 recuperació i 10.9 de valoració, en gairebé 25 minuts per partit"

Marta Arbizu ha acabat essent de les millors del seu equip aquesta temporada, amb 10.8 punts, 6.5 rebots, 2.1 assistències 1.3 recuperacions i 14.8 de valoració, en 30 minuts per partit.

Clara Díaz, en canvi, en la seva primera temporada en el primer equip del CBF Cerdanyola, no ha tingut gaire pes en l’equip: 1.7 punts, 1.3 rebots, 0.4 assistències, 0.4 recuperacions i 0.6 de valoració en 10 minuts per partit.

Per part dels equips masculins, darrera jornada també a la LEB Plata, amb el CB Mollet d’Imanol Martínez ja descendit a Lliga EBA, no va poder finalitzar amb victòria ja que el CB Cartagena li va impedir. El jugador colomenc va anotar 9 punts, va agafar 1 rebot, va donar 2 assistències i va recuperar 1 pilota en aquest darrer partit de la temporada.

Imanol ha finalitzat aquesta temporada amb 9.2 punts, 3.7 rebots, 1.2 assistències, 1 recuperació i 6.9 de valoració en 19 minuts jugats per partit.