Els primers colomencs campions femenins de Catalunya

Article publicat el 2 de maig de 2023

Els entrenadors colomencs Sergio Vera i Jonatan Hernández han estat els primers campions en categoria femenina, a Bellpuig (Lleida), en categoria masculina ja ho va ser un altre entrenador, César Saura, a junior, de la temporada.

El seu equip, Basket Almeda, es va proclamar campió de Catalunya cadet on l’average  d’un punt ha decidit que l’equip dels colomencs toqués la glòria i a més tot a la última jornada, ja que el format del campionat era per sistema de lligueta.

No començava be el torneig per l’equip cornellenc ja que el Barça CBS s’emportaria el primer partit per 56 a 53, després de varies alternatives en el marcador i arribant amb igualtat al darrer període, dos tirs lliures convertits per les blaugranes sentenciarien el partit.

Els dos entrenadors colomencs campions de Catalunya Cadet femení amb el seu equip / Fotografia: FCBQ

A la segona jornada, clara victòria davant del Bàsquet Girona U16 (55-73) de l’equip de Sergio Vera, que veuria com la sort s’alinearia amb els seus interessos ja que el Barça CBS perdia amb el CB Joventut de Badalona (55-62) i el Basket Almeda arribaria amb opcions a la jornada final.

"Sergio Vera, com primer entrenador i el seu inseparable Jonatan Hernández, com entrenador assistent, es van classificar en les darreres jornades, amb el seu equip, Basket Almeda, per aquesta Final A4 que es jugarà del dissabte al dilluns, en el Pavelló Municipal de Bellpuig, a Lleida"

I just aquesta jornada final seria davant de l’equip verd i negres que arribaven amb 1 victòria i cap derrota i l’equip dels tècnics colomencs amb 1 derrota i una victòria igual que el Barça CBS, pel que l’average seria molt important, ja no per ser campiones de Catalunya, sino per assegurar una de les dues places per participar en el Campionat d’Espanya.

I tot just, com d’una final única fos, el Basket Almeda va guanyar al Joventut de Badalona (62-55), perquè havia de fer-ho per forçar el triple empat i a més va aconseguir l’average mínim per “campionar” en un partit que semblava que el tenien perdut. I així era al principi del darrer quart quan començaven -9 però un miraculós darrer minut forçaria una pròrroga on les badalonines els va pesar per fortuna de l’equip dels colomencs que veurien cinc minuts més tard com tocarien la gloria.

Com comentava Sergio Vera, després de la victòria: “Ha estat increïble!”. No tenim cap dubte.