El derbi a Tercera Catalana marca la jornada

Article publicat el 24 d'abril de 2023

Pas enrere del CB Santa Coloma a la Copa Catalunya i emoció i igualat en el derbi de la ciutat en el Poliesportiu del Raval, que facilita el camí a Bàsquet Neus i complica el camí a Gramenet BC “A”.

El CB Santa Coloma sembla que patirà en aquest tram final de la Copa Catalunya per evitar jugar la promoció de permanència ja que en aquesta jornada ha donat un pas enrere al perdre a la pista de l’AEC Collblanc (70-58) on va anotar en excés la baixa d’Àlex López. Aquest resultat fa que els de L’Hospitalet del Llobregat s’acostin a un victòria dels vermells, i aquest es troben a la sisena posició però amb un partit per sobre de la promoció de permanència i també del primer lloc (11è) per el descens directe.

Bon inici de partit de l’equip d’Alberto Torres, dominant el partit fins el descans, amb un 24 a 35 reduint-se en el tercer període on els vermells només van anotar 4 punts, tots de tirs lliures, i tot i això, acabarien el període per davant (38-39) però els locals ja havien entrat en el partit. Un 7-0 inicial per part de l’AEC Collblanc va ser definitiu i el CB Santa Coloma ja no es va poder recuperar.

A la Segona Catalana, el CB Santa Coloma “B” no va poder amb el líder a la seva pista, el CEB Sant Jordi “A” (69-59), on tres quarts dels partit va anar per darrera de manera clara però una remuntada en el quart període el va fer somiar amb una victòria que finalment no va arribar.

Fotografia: Joan Soler

El partit va començar igualat per l’equip colomenc que veuria com l’equip local marxaria al final del primer acte per 9 punts (19-10) i que ho incrementaria fins el descans (37-21), en la que seria la segona màxima diferència del partit i que s’igualaria al final del tercer període (53-37). En aquell moment, i amb el tir exterior com aliat, el CB Santa Coloma “B” es va situar a 4 punts (62-58) a manca de 2 minuts però insuficient per culminar una gran remuntada.

"A manca de quatre jornades per finalitzar la fase regular el sènior femení de Bàsquet Neus es nou equip de Primera Catalana, nova fita dintre de l’entitat que tenia el seu sostre a la Segona Catalana actual, aconseguit a la temporada 2014-2015"

El derbi colomenc de la Tercera Catalana prometia interès i intensitat donada la posició de lluita per l’ascens a la Segona Catalana per part de Gramenet BC “A” i Bàsquet Neus, i no va decebre.

Bàsquet Neus va donar un pas de gegant per aconseguir l’ascens i ja depenen d’ells mateixos per l’ascens al guanyar al Poliesportiu del Raval per 56 a 59 i deixa a la Gramenet “A” en busca d’un triple empat a la darrera jornada, depenent de varis resultats.

Gramenet BC “A” va sortir amb la intenció de dominar el derbi i el període inicial va ser seu (16-8) on havien arribat a tenir un màxima diferència de 10 punts però els blaus van sortir com un tifó a l’inici del segon període, i amb un parcial de 0-15 van marxar en el marcador. Els de Toni Aragón no ho podien permetre i la corresponent reacció va igualar el partit al descans (27-29).

Més igualat a la represa malgrat un altre parcial inicial del de Jaume Font, amb un 0-8, però els locals  no volien que els visitants marxessin i el partit es va tornar a igualar al final del tercer quart (41-40). Amb tot per jugar-se, els darrers deu minuts va ser un estira i arronsa per part dels dos equips, arribant amb empat a 56 al darrer minut però els blaus van jugar millor les possessions finals i es van emportar un partit que pot valer un ascens.