Resum Jornada Sènior: Deixant passar poques com locals

Article publicat el 27 de setembre de 2023

El debut dels sèniors, excepte Draft Gramenet  a la Supercopa femenina que ja va començar la setmana passada, ens va deixar una fortalesa com locals, amb l’excepció de 2 partits jugats al Pavelló Juan del Moral., sumant 4 victòries en 6 partits, jugats com locals.

Supercopa femenina

Després de la victòria a la primera jornada davant del CB Prat, l’equip que entrena Víctor Calzado repetirien a La Bastida però no serà fins avui a la nit (21.15 hores) quan juguin davant del TGN Bàsquet, que arriba a Santa Coloma també amb un balanç de 1 victòria i una derrota com Draft Gramenet, a l’ajornar-se el partit el cap de setmana.

Copa Catalunya masculina

El CB Santa Coloma va debutar amb derrota davant del Bàsquet SAFA Claror per 67 a 72 en el primer partit al Pavelló Juan del Moral. No es disposa d’informació del partit ni estadístiques del mateix a la pàgina web de la FCBQ.

Primera Catalana femenina

El primer partit a la Primera Catalana de Bàsquet Neus que es va escapar en els dos darrers minuts a la pista de la JET Terrassa (58-56) després d’una primera part amb domini de les terrassenques. Les locals van dominar fins el descans, arribant a una màxima diferència de 10 punts just al final dels segon període (38-28), però les de Jordi Balagué sortirien a per totes després dels descans aconseguirien un parcial de 0-11 que igualaria el matx i un empat a 43 al final del període. Amb els darrers 10 minuts per jugar, el mà a mà es va decantar per les locals.

Les jugadores més destacades van ser Aran Ortells amb 15 punts en 24 minuts de joc i Ainoa Madueño, amb 13 punts en 29 minuts jugats.

Primera Catalana masculina

Els “Grau Boys” (CB Santa Coloma “B”) van caure al Juan del Moral davant del Círcol Catòlic “B” de Badalona, on juga el colomenc Artur Ciuret, en el seu debut a sènior, per 53 a 64. Com el primer equip del CB Santa Coloma, no es disposa d’informació del partit ni estadístiques del mateix a la pàgina web de la FCBQ.

Pedro Saavedra, entre els jugadors més destacats de la primera jornada / Fotografia: Bàsquet Neus

Segona Catalana femenina

Victòria a La Bastida de Draft Gramenet “B” davant de l’UE Horta “A” per 62 a 55, on les d’Aleix Marín van estar per davant en el marcador durant els dos primers períodes (31 a 22 al descans) però les barcelonines van reaccionar al tercer període, posant-se inclús per davant (32-34) però Alba Arroyo, amb 8 punts consecutius en aquesta període, i posteriorment 3 triples en el darrer període, va sortir al rescat del seu equip, que va respirar tranquil conforme anava arribant el minut 40.

Les jugadores més encertades van ser Alba Arroyo, amb 19 punts en 18 minuts jugats i Martina Peña, amb 9 punts en 14 minuts.

"El debut dels sèniors, excepte Draft Gramenet  a la Supercopa femenina que ja va començar la setmana passada, ens va deixar una fortalesa com locals, amb l’excepció de 2 partits jugats al Pavelló Juan del Moral., sumant 4 victòries en 6 partits, jugats com locals"

Segona Catalana masculina

Victòria també per els nois, en aquest cas per el Bàsquet Neus, a La Colina, davant del Bàsquet Ateneu Montserrat per un còmode 82 a 67. El partit va començar amb ensurt ja que els barcelonins van dominar la primera part del partit amb diferències entre 9 i 12 punts, arribant al descans amb 25-34 visitant. Però sortint de vestidors, reacció blava a base de triples, i recuperació del control del marcador al final del tercer període amb un igualat 54-51, es trencaria en quatre minuts del darrer període amb un parcial de de 12-2 i rematat als darrers dos minuts amb tres triples consecutius de Pedro Saavedra.

Pedro Saavedra, Raul Madueño i Enric Sánchez, amb 16, 16 i 14 punts respectivament, van ser els millors del partit.

Primera Territorial femenina

Treballada victòria de Gramenet BC que li va regalar a la seva entrenadora, Nayara Aguilera, el premi del partit guanyat en el seu debut a la banqueta sènior. La victòria sobre Bàsquet Canyelles (43-40) no va ser fàcil, ja que malgrat les colomenques portarien la iniciativa en el marcador tot el partit, les barcelonines acabarien obligant, des del tir lliure, a Gramenet BC a forçar una pròrroga amb remat al darrer minut de la mateixa.

Les jugadores més destacades van ser, la jugadora Clara Domínguez, amb fitxa junior, amb 14 punts en 32 minuts jugats i Noa Mena, amb 10 punts en 25 minuts.

Primera Territorial masculina

El CB Santa Coloma "C" va patir per guanyar el seu partit davant del CEJ L’Hospitalet  (69-62) quan semblava que el tenia encarrilat en la primera part del partit, ja que dominava el primer període (24-12) i el segon període (33-27). Els de L’Hospitalet del Llobregat van aguantar la bona sortida de vestidors dels de Rubén Santamaría, avançant-se al final del tercer període (42-43) i mantenint una lluita igualada que es va trencar en els darrers tres minuts de partit a favor dels colomencs.

Els més encertats van ser Marc Arredondo, amb 17 punts en 24 minuts jugats, i Víctor Iglesias, amb 12 punts en 19 minuts de joc.

Gramenet BC “A” va completar el triplet de victòries colomenques a la categoria amb una victòria en el derbi comarcal a la pista de l’UB Llefià “B” per 56 a 62. Els jugadors de Toni Aragón, dissabte absent a la banqueta, van dominar el partit des de l’inici del partit amb diferències a favor màximes de 16 punts en l’inici del segon període, per 21-32 al descans. Els badalonins van intentar millorar les seves prestacions tant al tercer període, apropant-se a 5 punts, com amb un darrer parcial als tres darrers minuts , situant-se també a 5 punts, però la victòria va ser per els grisos.