Sense sort en les Lligues Catalanes i els primers inicis de competició

Article publicat el 2 d'octubre de 2023

Els representants del basquetbol colomenc que van participar a les fases finals de les Lligues Catalanes FEB no van poder avançar a les finals respectives. Per altra banda, la Lliga Femenina Challenge i Lliga EBA han obert la competició amb la primera jornada oficial.

Lliga Femenina Challenge

El debut del Lima Horta, de la jugadora colomenca Núria Barrientos, en la competició no va ser gens positiu ja que van perdre com locals de manera àmplia per 50 a 80 davant del CB Joventut de Badalona.

Núria, que estrena aquesta temporada la capitania de l’equip, va jugar 31 minuts, anotant 8 punts (2/4 en tirs lliures, 3/9 en tirs de 2 punts i 0/1 en tirs de 3 punts), 4 rebots, 3 assistències (la millor de l’equip), 2 recuperacions (també la millor de l’equip) i 9 de valoració final.

Lliga Catalana LEB

L’UE Mataró d’Albert Viñallonga Gómez va perdre a les semifinals de la Final A4 de la Lliga Catalana LEB davant de l’equip amfitrió, Força Lleida, per 89 a 71, i que posteriorment va ser el campió català.

El jugador colomenc va sortir en el cinc inicial, jugant 11 minuts i anotant 6 punts (0/1 en tirs de 2 punts i 2/3 en tirs de 3 punts), més 1 rebot i 4 de valoració final.

Lliga Catalana Lliga Femenina 2

També l’UE Mataró de l’entrenador Toni Sáez i la jugadora Marta Arbizu van caure a les semifinals, jugades a Viladecans, davant del Segle XII per 87 a 57. L’entrenador colomenc en declaracions post-partit al canal multimèdia de la FCBQ comentava el resultat del partit: “Ens faltaven algunes jugadores i sabíem que seria un matx complicat. Sabíem, a més, que elles buscarien un partit de molts punts i el seu encert a l'inici ens ha fet mal. Hem intentat remuntar al final del primer quart, però en moltes fases no hem estat dins del partit".

En aquest partit, Marta Arbizu, va sortir en el cinc inicial, quedant-se sense anotar, agafant 4 rebots, donant 1 assistència, recuperant 2 pilotes, per 2 de valoració en 25 minuts jugats. En el partit per el tercer i quart lloc, les mataronines s’enfrontaven a les local, el BF Viladecans, qui es va emportar el partit per un ajustat 55 a 59. Ena quest cas, Marta Arbizu, va estar molt millor que al primer part, acabant amb 11 punts (5/8 en tirs lliures, 3/8 en tirs de dos punts i 0/1 en tirs de 3 punts), en 30 minuts de joc.

Antonio Ruiz i Imanol Martínez, animant des de la banqueta en un partit de pretemporada del seu equip / Fotografia: Boet Maresme Mataró

Lliga EBA

Debut dels representants colomencs a la Lliga EBA, amb majoria de victòries i de molt bones actuacions individuals.

En el grup CA, el CB Joventut de Badalona que entrena César Saura va caure a la pista del SD Espanyol per 68 a 58 en un partit igualat però que es va desequilibrar en el tercer període per els interessos “pericos”.

En aquest mateix grup, el CB Mollet de Javi Rodríguez va sumar la primera victòria, a casa, davant del CB Martorell, per un còmode 73 a 50, amb el jugador colomenc com el més destacat del seu equip.

"Els representants del basquetbol colomenc que van participar a les fases finals de les Lligues Catalanes FEB no van poder avançar a les finals respectives. Per altra banda, la Lliga Femenina Challenge i Lliga EBA han obert la competició amb la primera jornada oficial"

Javi, va anotar 11 punts i va agafar 12 rebots, essent el millor del partit en aquest apartat i 16 de valoració, també el millor del partit, en 27 minuts jugats.

En el grup CB, viatge a Menorca del Boet Mataró Maresme dels tres colomencs de l’equip, Daniel Barreña, com tècnic assistent, i Antonio Ruiz i Imanol Martínez, com jugadors, per emportar-se el partit davant del CB ES Castell per 63 a 66.

Els dos jugadors de Santa Coloma van estar a bon nivell, especialment Imanol, que va acabar amb dobles figures (10 punts i 11 rebots, per 17 de valoració, en 27 minuts jugats) mentre que Antonio va finalitzar amb 10 punts i 5 rebots, per 8 de valoració en 27 minuts jugats.

També en aquest mateix grup, el Barça de l’entrenador assistent Sergio Vera, va tenir un gran debut a la pista del CB Aplicat on guanyaria de manera molt solvent (60-93) després d’una descomunal segona part.