Grans passos endavant dels representants colomencs en les Lligues Catalanes FEB

Article publicat el 18 de setembre de 2023

Els representants colomencs que estan participant en les Lligues Catalanes FEB d’enguany han tingut una segona jornada de la competició molt profitosa, especialment en categoria masculina, no tant en categoria femenina.

Lliga Catalana Lliga Femenina Challenge

En aquesta jornada, el Lima Horta Barcelona de Núria Barrientos, no ha jugat al tocar-li jornada de descans però ha estat com una derrota ja que Boet Mataró Maresme ha guanyat al CB Joventut de Badalona per 73 a 65 i matemàticament ja han guanyat la Lliga Catalana, al superar també a l’equip de la jugadora colomenca a la primera jornada.

Aquest proper cap de setmana el Lima Horta s’enfrontarà a les badalonines sense cap argument classificatori en joc que l’honor de quedar en segon lloc d’aquesta Lliga Catalana de la Lliga Femenina Challenge.

Lliga Catalana LEB

Debut amb victòria de l’UE Mataró del jugador colomenc Albert Viñallonga Gómez davant del CB Santfeliuenc per 73 a 65, una diferència de 8 punts que hauran de defensar en el partit de tornada aquest proper diumenge a Sant Feliu de Llobregat, per accedir a la següent fase de la competició.

Albert, va jugar 13 minuts, amb 4 punts anotats, en una carta de tir de 2/2 en tirs de dos punts i 0/3 en tirs triples.

Lliga Catalana Femenina 2

Gran victòria en el partit de la primera jornada ajornat al dimecres passat per part de l’UE Mataró de l’entrenador Toni Sáez i la jugadora Marta Arbizu per el resultat de 73 a 38 al CB Grup Barna. En aquest cas, la jugadora colomenca va destacar amb 11 punts (3/8 en tirs lliures i 4/7 en tirs de 2 punts) en 28 minuts de joc.

En aquesta jornada, pas enrere a la pista del Basket Almeda on l’UE Mataró va caure per 59 a 45, amb 9 punts (3/3 en tirs lliures, 3/7 en tirs de 2 punts i 0/1 en tirs de tres punts) en 24 minuts jugats de Marta, que deixa per la darrera jornada, davant de Força Lleida, aconseguir una de les dues places per la Final A4 de la Lliga Catalana.

Antonio Ruiz, en un moment de la temporada 2022-2023 / Fotografia: Boet Maresme Mataró

Lliga Catalana EBA

Com a la jornada anterior victòria de quatre dels cinc representants colomencs, que deixa als quatre guanyadors de la jornada amb moltes opcions de passar a la següent fase de la competició.

Boet Mataró Maresme va sumar una gran victòria davant del CB Cornellà (90-57) el que sumat a la victòria de la primera jornada fa liderar als representats colomencs dels mataronins (Daniel Barreña, com tècnic assistent, i Antonio Ruiz i Imanol Martínez, como jugadors), juntament amb la resta de l’equip, el seu grup.

"Els representants colomencs que estan participant en les Lligues Catalanes FEB d’enguany han tingut una segona jornada de la competició molt profitosa, especialment en categoria masculina, no tant en categoria femenina"

No tant destacats com a la primera jornada, els dos jugadors colomencs van fer un bon partit. Antonio Ruiz va jugar 25 minuts i 11 punts anotats (1/2 en tirs lliures i 5/8 en tirs de 2 punts) i Imanol Martínez va jugar 27 minuts i 4 punts anotats (2/3 en tirs de 2 punts i 0/2 en tirs de 3 punts).

Segona victòria del CB Joventut de Badalona, entrenat per el colomenc César Saura, en aquest cas a la pista del CB Quart per 55 a 73, el que li dona la segona victòria en dos partits, i fa estar en solitari en el primer lloc del seu grup, a manca de la propera i darrera jornada d’aquesta primera fase..

Segona derrota per el Barça de l’entrenador assistent Sergio Vera a la pista del CB Alpicat (59-45) que deixa sense possibilitats de classificació als blaugranes, a manca d’una jornada per finalitzar la primera fase.

2 de 2 per el CB Mollet del jugador colomenc Javi Rodriguez amb la victòria a la pista de l’UE Montgat (75-84) que deixa als de Mollet del Vallès en solitari liderant la classificació del grup.

El jugador colomenc va fer millor partit que en l’anterior, amb 15 punts (5/6 en tirs lliures, 5/7 en tirs de 2 punts i 0/4 en tirs de tres punts) en 19 minuts jugats.